"OČEKUJEMO POSETU MARKUSA ZEDERA SRBIJI!" Vučić nakon sastanka sa predsednikom Vlade Bavarske: "Odličan i prijateljski razgovor"! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.02.2024

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić se zahvalio na dosadašnjoj saradnji.

"OČEKUJEMO POSETU MARKUSA ZEDERA SRBIJI!" Vučić nakon sastanka sa predsednikom Vlade Bavarske: "Odličan i prijateljski razgovor"! (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Bavarske Markusom Zederom.

Odličan i prijateljski razgovor sa Markusom Zederom o investicijama i jačanju veza između Srbije i Bavarske. Zahvalio sam mu na dosadašnjoj saradnji i istakao da Srbija ima trgovinsku razmenu sa Bavarskom veću od milijardu i 500 milona evra.


Naglasio sam da su ekonomska snaga Bavarske i njegova lična reputacija kao odličnog poslovnog čoveka, uz strateški pristup koji ima u pogledu saradnje, pomogli da se Bavarska pozicionira kao napredno ekonomsko središte Evrope i da time daje primer Srbiji da stvori još dinamičnije i konkurentnije poslovno okruženje i da postane još snažniji ključni igrač u pokretanju ekonomskog uspeha regiona sa fokusom na infrastrukturu, modernu industriju, inovacije, tehnologiju i proizvodnju.

Uskoro, sa najvećim zadovoljstvom, očekujemo posetu Markusa Zedera i njegove delegacije Srbiji
- napisao je Vučić na Instagramu.

 

 

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Minhenu imao dug, otvoren i sadržajan razgovor sa senatorima Džin Šahin, Pitom Riketsom i Krisom Marfijem.

- Istakao sam da je česta komunikacija između Srbije i SAD, kao izuzetno važnog partnera naše zemlje, od ključnog značaja u jačanju veza između naših zemalja i rešavanju ključnih pitanja od zajedničkog interesa - napisao je predsednik Srbije na instagram profilu budućnostsrbijeav.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Ana

17.02.2024 11:30

Svaka cast!

Una

17.02.2024 13:51

Srbija je pozicionirana kao vazan saradnik i partner mnogih drzava.

Teona

17.02.2024 17:13

Samo napred Vučić svaka momenat koristi za sastanke i unapređenje Srbije

Keti

17.02.2024 18:23

Svakako očekujemo posetu i uvek ste dobrodošli