Vučić iz Minhena: Šta je rekao o situaciji na KiM nakon razgovora sa Kameronom?

Autor:

Vesti

16.02.2024

18:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić o situaciji na KiM i bilateralnim odnosima

Vučić iz Minhena: Šta je rekao o situaciji na KiM nakon razgovora sa Kameronom?

Foto: PINK


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Minhena, gde je prisustvovao 60. Minhenskom bezbednosnom forumu. Tokom svog govora, Vučić je istakao značaj razgovora sa britanskim premijerom Kameronom o situaciji na Kosovu i Metohiji. Takođe je najavio sastanak sa Boreljom, gde će ova tema takođe biti jedna od najvažnijih. Vučić je naglasio da je razgovor sa Britancima bio otvoren i korektan, ističući značaj bilateralnih odnosa, posebno u ekonomskom kontekstu.

Minhenski bezbednosni forum - mesto susreta i važnih razgovora

Minhenski bezbednosni forum predstavlja značajno mesto za susrete i razgovore o aktuelnim bezbednosnim pitanjima. Prisustvo predsednika Srbije na ovom forumu ukazuje na važnost dijaloga i saradnje u rešavanju regionalnih pitanja, kao i jačanje bilateralnih odnosa sa drugim državama.

Značaj ekonomske saradnje u kontekstu regionalnih odnosa

Vučić je istakao da je, pored pitanja Kosova i Metohije, poseban značaj posvećen i ekonomskim temama. Ovo naglašava važnost ekonomske saradnje u regionalnom kontekstu, te ukazuje na potrebu za jačanjem ekonomskih veza između država u regionu.

- To nam je bila jedna od najvažnijih tema. Sa Britancima je bio dobar, korektan razgovor, otvoren. Ne lak, ali korektan. KiM, region, naši bilateralni, posebno ekonomski odnosi. Uvek razmišljamo o KiM, ali i o ekonomskim temama - rekao je Vučić.



Stalna pažnja Srbije prema situaciji na KiM

Izjavom da se uvek razmišlja o situaciji na Kosovu i Metohiji, Vučić ističe kontinuiranu pažnju Srbije prema pitanju KiM. Ovo pokazuje posvećenost Srbije rešavanju ovog pitanja i očuvanju interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je značajne teme razgovora sa britanskim premijerom Kameronom i najavio sastanak sa Boreljom na temu situacije na KiM i bilateralnih odnosa. Njegovo prisustvo na Minhenskom bezbednosnom forumu ukazuje na važnost dijaloga i saradnje u rešavanju regionalnih pitanja, kao i jačanje bilateralnih odnosa sa drugim državama. Ekonomska saradnja takođe je istaknuta kao važan faktor u regionalnim odnosima, dok predsednikova izjava o stalnoj pažnji Srbije prema situaciji na KiM pokazuje posvećenost rešavanju ovog pitanja i očuvanju interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (14)

Loading
Nevena

16.02.2024 19:17

Vučićevi razgovori sa britanskim premijerom i Boreljom pokazuju njegovu posvećenost rešavanju pitanja Kosova i Metohije kroz konstruktivan dijalog.

Olivera

16.02.2024 19:17

Predsednik Vučić jasno ističe važnost bilateralnih odnosa sa Britanijom i EU, što je ključno za stabilnost i napredak Srbije.

Sanja

16.02.2024 19:19

Vučićevo prisustvo na Minhenskom bezbednosnom forumu pokazuje angažovanost Srbije u rešavanju regionalnih bezbednosnih pitanja.

Marko

16.02.2024 19:20

Svaka čast za Vučićevu fokusiranost na ekonomske teme, što je od suštinskog značaja za prosperitet ne samo Srbije, već i čitavog regiona.