EBRD VOLI DA RADI SA SRBIJOM - predsednik otkrio kako lako vraćamo dugove!

Autor:

Vesti

16.02.2024

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić: Srbija peta zemlja po visini saradnje sa EBRD

EBRD VOLI DA RADI SA SRBIJOM  - predsednik otkrio kako lako vraćamo dugove!

Foto: PINK


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Minhena, gde učestvuje na 60. Minhenskom bezbednosnom forumu, ističući značaj saradnje sa Evropskom bankom za razvoj. Vučić je istakao da je Srbija peta zemlja po visini saradnje sa EBRD, naglašavajući da je kamata uvek najniža u saradnji sa ovom bankom. On je istakao da je borba za lokalne puteve bila neuspešna, ali da postoji mogućnost da se dobije novac od arapskih prijatelja, iako je to jednostavnije od EBRD.

Ulaganje u infrastrukturne projekte i vraćanje duga

Vučić je istakao da je ključni cilj da se obezbedi da javni dug ne pređe 52 odsto, koliko iznosi trenutno, ističući da EBRD voli da radi sa Srbijom jer zemlja lako vraća dug. Naglasio je da je trenutno fokus na trci za rast, te da se ulaže u infrastrukturne projekte i dovode investitori, kao i ulaganje u veštačku inteligenciju.

Značaj saradnje sa EBRD

Predsednik je naglasio značaj saradnje sa Evropskom bankom za razvoj, ističući da je saradnja sa ovom bankom ključna za obezbeđivanje sredstava za izgradnju puteva i drugih infrastrukturnih projekata u Srbiji. Posebno je istakao da je kamata uvek najniža u saradnji sa EBRD, što čini ovu banku atraktivnom opcijom za finansiranje projekata.

- Mi smo peta zemlja po visini saradnje sa Evropskom bankom za razvoj. Tu vam je kamata uvek najniža. Ne možete da dobijete jeftiniji novac. Borio sam se za lokalne puteve, ali to od njih nismo dobili. Možemo da dobijemo novac od arapskih prijatelja, ali je jednostavnije od EBRD. Da ljudima ispred kuće izgradimo put. Sve moramo da obezbedimo, a da javni dug ne pređe 52 odsto kakav je danas. EBRD voli da radi sa Srbijom i da s nama nema problema, jer Srbija s lakoćom vraća dug. Sad je naša trka za rast. Zato ulažemo u infrastrukturne projekte, dovodimo investitore, ulažemo u veštačku inteligenciju- rekao je predsednik.



Trka za rast i investicije

Vučić je istakao da je trenutni fokus Srbije na trci za rast, te da se ulaže u infrastrukturne projekte i dovode investitori. Naglasio je značaj ulaganja u veštačku inteligenciju kao deo strategije za unapređenje ekonomije i privlačenje investicija.


Obrativši se iz Minhena, predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je značaj saradnje sa EBRD, ističući da je Srbija peta zemlja po visini saradnje sa ovom bankom. Naglasio je da je ključni cilj da se obezbedi da javni dug ne pređe 52 odsto, te da je fokus trenutno na trci za rast, investicijama u infrastrukturne projekte i veštačku inteligenciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (19)

Loading
Mina

16.02.2024 18:59

Srbija ima stabilnu ekonomiju .

Mitarpavlovic

16.02.2024 19:01

Bitno je da se dugovi vraćaju i da naša Srbija ide ka boljoj budućnosti.

Slavka

16.02.2024 19:02

Kako radimo, pozajmljujemo i vraćamo svoje dugove govori činjenica da smo peta zemlja po visini saradnje sa EBRD

Bubi

16.02.2024 19:11

Zahvajući naporima Vučića, Srbija danas ima veoma stabilnu ekonomiju!