NEMA NAZAD: Sutra u podne veliki opštenarodni skup! Svi kao jedan protiv Kurtija!

Autor:

Vesti

11.02.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narod izlazi na Trg braće Milić u Mitrovici da bi ceo svet čuo za teror koji Priština sprovodi

NEMA NAZAD: Sutra u podne veliki opštenarodni skup! Svi kao jedan protiv Kurtija!

Foto: ST/N. PANČIĆ, Youtube/Printscreen

Srbi s Kosova održaće sutra veliki opštenarodni skup u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Narod će se okupiti tačno u 12 časova kako bi skrenuo pažnju međunarodnoj zajednici na obespravljen položaj, naročito posle odluke o ukidanju dinara, kojom je direktno ugrožen opstanak Srba u južnoj pokrajini. U međuvremenu, eskalirala je i situacija s nestašicom lekova jer prištinske vlasti ne dopuštaju da oni budu dopremljeni iz centralne Srbije.

Srpska lista i Eparhija raško-prizrenska pozvale su Srbe da na miran način, hrabro i dostojanstveno, svi kao jedan izraze protest zbog terora kojem su izloženi.

Foto: Shutterstock

Skup je u 12 časova u Kosovskoj Mitrovici

Veliki skup prijavilo je zvanično Udruženje penzionera, a prema rečima organizatora, na miting će doći zdravstveni i prosvetni radnici, socijalno ugroženi, studenti, đaci...

- Ovo će biti jedan naš zajednički mirni apel i skup da pokažemo celom svetu da vidi našu muku i obespravljenost. Skup će biti održan u 12 časova u blizini Trga braće Milić - istakli su iz ove organizacije.

Srpska lista je podsetila na sve nedaće s kojima se susreće naš narod na KiM, a koje su povod za miting: jednostrani potezi protiv interesa Srba, hapšenje nevinih ljudi, upadi na sever, u prostorije srpskih institucija...

Eparhija raško-prizrenska SPC apelovala je na srpski narod na KiM da u krajnje teškoj situaciji, u kojoj je izložen otvorenoj represiji Prištine, pokaže dostojanstvo, hrabrost, snagu, narodno jedinstvo i trpljenje.

Foto: Medija centar Beograd

Vladika raško- prizrenski Teodosije

- Ne smemo da dopustimo da budemo zastrašeni jer svako nasilje dolazi iz straha i nesigurnosti, svaki strah i briga iz nedostatka vere u Boga - ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je cilj institucionalnog terora Prištine da se srpski narod podstakne na iseljavanje i napuštanja prostora na kojem vekovima živi:

- Zato u svim ovim teškoćama pozivamo naš narod da uz svoju Crkvu, kao verna deca Svetog Save, Svetog kneza Lazara, mnogobrojnih svetitelja koji su prosijali i živeli na Kosovu i Metohiji očuvamo i sačuvamo prisebnost, mir i čvrsto poverenje u Boga da nas neće ostaviti.

Prema oceni političkog analitičara Predraga Rajića, samo sloga i bezrezervno jedinstvo mogu da sačuvaju Srbe na KiM. 

- Srbi na Kosmetu mogu da opstanu isključivo ukoliko su jedinstveni u ukoliko su u saglasju sa zvaničnim Beogradom. Siguran sam da će upravo to i biti poruke ovog skupa - poručio je Rajić za naš list.

Lažova iz Prištine čak i njegovi
demantovali za navodni atentat

Kad ne zna šta će drugo, premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti po starom običaju izmišlja. Ovog puta plasirao je tvrdnju o navodnom atentatu, koji se na njega spremao u Skoplju, međutim, te tvrdnje demantovali su ne samo zvaničnici Severne Makedonije, već i glavni tužilac u Prištini, koji bi, da je nečeg zaista bilo to morao da zna.

Ubrzo je otkriven i razlog za ovu Kurtijevu izmišljotinu: fijasko koji je u Njujorku doživeo, pred očima celog sveta, na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.
Podsetimo, o svemu je u subotu govorio i ambasador Srbije u SAD Marko Đurić.

Foto: Profimedia

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti

- O fijasku Kurtija na sednici Saveta bezbednosti ništa bolje ne govori od tvrdnji o zaveri za njegovo ubistvo. Nakon što je 13 od 15 članova Saveta bezbednosti UN izrazilo ozbiljnu zabrinutost zbog njegovih veoma stvarnih i razornih postupaka, ima li boljeg načina da se zavrti priča nego da se neko ko maltretira, hapsi i čisti čitavu etničku grupu pretvori u žrtvu. I, naravno, za to kriviti Srbiju. Zašto ne uključiti i vanzemaljce u zaplet? Samo si zaboravio jednu stvar, Aljbine, možeš ponekad da lažeš neke ljude, ali ne možeš da lažeš sve ljude sve vreme - poručio je Đurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading