Srpska lista: Ovo je Kurtijeva oluja bez ispaljenog metka, zemlje Kvinte odgovorne za njegove poteze

Autor:

Vesti

03.02.2024

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska lista najavljuje slanje pisma zemljama Kvinte, ističući da je oko 100.000 Srba na Kosovu i Metohiji ugroženo ukidanjem dinara i platnog prometa.

Srpska lista: Ovo je Kurtijeva oluja bez ispaljenog metka, zemlje Kvinte odgovorne za njegove poteze

Foto: Kosovo-online

Danas je predsednik Srpske liste Zlatan Elek izjavio da ukidanje dinara na Kosovu i Metohiji ne predstavlja samo ekonomsku odluku, već direktni napad na srpsku zajednicu, te da će to dovesti do egzodusa srpskog naroda sa ovog prostora.

Kritika Kurtijeve vlade

Elek je na pres konferenciji u Kosovskoj Mitrovici nazvao ovaj potez "Kurtijevom olujom za Srbe" ističući da je reč o napadu na srpsku zajednicu bez ispaljenog metka. On je naglasio da je isključivo međunarodna zajednica odgovorna za poteze premijera tzv. Kosova, te da će biti direktni saučesnici ukoliko dođe do egzodusa srpskog naroda.

- Ovo je Kurtijeva oluja za Srbe, a bez ispaljenog metka protiv srpske zajednice - rekao je Elek na pres konferenciji Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici.

Reakcija Srpske liste

Srpska lista najavljuje slanje pisma zemljama Kvinte, ističući da je oko 100.000 Srba na Kosovu i Metohiji ugroženo ukidanjem dinara i platnog prometa. Elek je posebno naglasio da su ugroženi svi koji primaju primanja iz Republike Srbije, kao što su penzioneri, korisnici socijalnih davanja, studenti i drugi.

Uvod u totalni egzodus srpskog naroda

Predsednik Srpske liste istakao je da ukidanje dinara stavlja Srbe u nepodnošljiv položaj i predstavlja uvod u totalni egzodus srpskog naroda. Elek je naglasio da je ovo pitanje od vitalnog značaja za srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji i da će Srpska lista preduzeti sve korake kako bi se suprotstavila ovoj odluci.

Ukidanje dinara na Kosovu i Metohiji izazvalo je oštru reakciju Srpske liste, koja upozorava na moguće teške posledice po srpsku zajednicu na ovom prostoru. Ovo pitanje ostaje jedno od ključnih tačaka spora između srpskih institucija i vlasti tzv. Kosova, dok međunarodna zajednica pažljivo prati dalji razvoj događaja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading