SUVI KOLAČI SA DŽEMOM SPREMNI OČAS POSLA: Starinska poslastica BANINI je najbolji izbor VIKENDOM

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trebaju vam tri osnovna sastojka za testo.

SUVI KOLAČI SA DŽEMOM SPREMNI OČAS POSLA: Starinska poslastica BANINI je najbolji izbor VIKENDOM

Foto: YouTube/Moj Kutak

Banini je kolač koji se sastoji od hrskavog testa i punjenja slatkim džemom ili nekim drugim nadevom. Starinska poslastica svima je dobro poznata, a ovo je originalni recept za slatkiš koji vole sve generacije. Priprema nije komplikovana, a od samo šest sastojaka ovo će biti pravo uživanje za sve ukućane. U sredinu stavite džem po želji kako bi utisak bio potpun.

Pogledajte recept za suvi kolač sa džemom.

Sastojci:

  • 250 grama omekšalog maslaca
  • 100 grama šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • rendana korica limuna i limunov sok
  • 400 grama belog brašna
  • džem od kajsije ili šumskog voća

Foto: YouTube/Moj Kutak

Recept za banini kolač

Priprema:

Maslac stavite u posudu i izgnječite viljuškom polako. Dodajte šećer u prahu i sve zajedno sjedinite viljuškom ili mikserom ponovo. Nakon sipanja vanilinog šećera sve ponovo mešajte. Izrendajte koricu limuna i dodajte limunov sok. Sve vreme sjedinjujte testo viljuškom. Postepeno dodajte 400 grama belog brašna i zamesite testo za kolačiće. Testo ne treba da se lepi za ruke. Prekrijte ga prozirnom folijom i ostavite ga 30 minuta u frižideru, nakon toga sledi oblikovanje testa.

Zahvadite deo testa i oblikujte kuglicu veličine oraha. To radite dok ne potrošite testo. Oklagijom napravite udubljenje. U svako udubljenje stavite kašičicu džema po izboru. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Pazite pred kraj da ne izgore.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading