NAJNOVIJE INFORMACIJE! Žandarm uhapšen na Jarinju pušten iz pritvora

Autor:

Vesti

09.02.2024

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je prethodno bio na ispitivanju u Južnoj Mitrovici.

NAJNOVIJE INFORMACIJE! Žandarm uhapšen na Jarinju pušten iz pritvora

Foto: TANJUG/STR

Pripadnik srpske Žandarmerije A. Č. koji je jutros uhapšen na Jarinju, pušten je iz pritvora, saznaje Informer.

Kurtijeva policija privela je jutros na Jarinju pripadnika srpske Žandarmerije A. Č. koji radi u Kraljevu a živi u Lešku, opština Leposavić.

On je prethodno bio na ispitivanju u Južnoj Mitrovici.

Podsetimo, zamenik direktora kosovske policije za region Sever Veton Eljšani potvrdio je da je on priveden i kazao da će najverovatnije nakon ispitivanja biti pušten.

Elezović umro nakon torture

Ilija Elezović, Srbin koga su prištinske vlasti teretile za navodi ratni zločin i koji je zbog lošeg zdravstvenog stanja pušten da se brani sa slobode, premunuo je u Kosovskoj Mitrovici, potvrdio je njegov advokat Ljubomir Pantović.

Elezović, koji je bio dugogodišnji predsednik Lovačkog saveza KiM, preminuo je 7, februara posle duge i teške bolesti-

On je, inače, uhapšen 20. septembra u Severnoj Mitrovici, a pušten je da se brani sa slobode 24. oktobra prošle godine zbog lošeg zdravstvenog stanja. 

Vlasti u Prištini su ga teretile za navodi ratni zločin počinjen u Vučitrnu tokom 1999-godine.

Sednica Saveta bezbednosti

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija po zahtevu Srbije održana je sinoć, a tema razgovora bila je situacija na Kosovu.

Srbiju je predstavljao predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je istakao da su Kurtijeve mere zločin protiv čovečnosti.

- Videli ste našu argumentaciju, naše odgovore - odgovorne i ozbiljne. Videli ste argumentaciju koja se zasniva na ličnoj mržnji i raznim drugim glupostima. Kada ne možete da odgovorite na argumente, onda morate da krenete u lične uvrede i dobro je da su to pokazali i da nisu imali ozbiljnu argumentaciju od toga. Zadovoljan sam onim što smo čuli na Savetu bezbednosti. Najviše na strani Prištine su bile Velika Britanija i Švajcarska. Bio sam iznenađen korektnim pristupom Francuza, Alžira, Kine, Rusije, Ekvadora, Koreje, Malte i tako dalje. To je negde moja prva analiza - rekao je sinoć, između ostalog predsednik Srbije.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading