"SRAMITE SE, GDE STE VI DA U VAŠOJ OBLASTI UZDIGNETE UB?" Ćerka Stojana Radenovića oštro odgovorila akademiku na napad na oca!

Autor:

Vesti

07.02.2024

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akademik Dušan Teodorović otvoreno podržava opoziciju, a samim tim mu je zasmetao i Stojan Radenović.

"SRAMITE SE, GDE STE VI DA U VAŠOJ OBLASTI UZDIGNETE UB?" Ćerka Stojana Radenovića oštro odgovorila akademiku na napad na oca!

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ, Vladimir Lukić

Stojan Radenović je priznat naučnik čiji je rad značajno doprineo pozicioniranju Univerziteta u Beogradu među 300 najboljih univerziteta na Šangajskoj listi 2016. godine. Međutim, njegovom obraćanju u Skupštini prisustvovali su protesti opozicije, koja je time pokazala veliko nepoštovanje prema njegovim dostignućima.

Radenović je značajan za naučni svet, s obzirom na to da je bio među 100 najuticajnijih naučnih umova u matematici na globalnom nivou četiri godine zaredom. Uz to, on je objavio oko 400 radova u međunarodnim časopisima, u saradnji sa 65 domaćih i preko 150 stranih koautora, od kojih je više od 200 radova u časopisima sa SCI liste.

Radenović je juče presedavao na konstitutivnoj sednici Narodne Skupštine.

Najpre su opozicioni poslanici razvili transparente i počeli da protestvuju i da zvižde predsedavajućem Stojanu Radenoviću, a potom su i napustili salu odbijajući da polože zakletve. 

Akademik Dušan Teodorović otvoreno podržava opoziciju, a samim tim mu je zasmetao i Stojan Radenović. Na svom Iks nalogu je osuo paljbu po poznatom naučniku:

Kod njih mora sve da bude lažno. Danas sam proverio gospodina predsedavajućeg. Ogroman broj radova mu je objavljen u tzv. predatorskim časopisima (Mathematics, Axioms, Symmetry,.....) koji vam, bez rigorozne recenzije, u najkraćem mogućem roku, objavljuju radove za novac! - napisao je Dušan Teodorović na svom Iks nalogu.

Ćerka čuvenog akademika Stojana Radenovića je oštro odgovorila Dušanu na društvenoj mreži Iks, ostavivši komentar ispod objave Dušana Teodorovića:

Sramite se akademiče Teodoroviću. Da je moj tata objavljivao u predatosrkim časopisima, ne bi UB postigao 2016. zavidni plasman na Šangajskoj listi. A Vi, gde su Vaši radovi i zašto Vi niste najcitiraniji u vašoj oblasti pa da uzdignete UB? Sramite se - napisala je Sandra Radenović ispod objave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (3)

Loading
Mito

08.02.2024 06:28

"Akademik" Teodorović, je poznat samo po vređanju ljudi, a ne po radovima. Čovek se bavio modeliranjem procesa u saobračaju. Prosto pitanje šta je taj stručnjak konkretno uradio. Realno ništa i pošto njegovi radovi ne doprinose uspehu Univerziteta, čova se proslavio vređanjem ljudi. Pitam se kako jedan primitivac (jer rečnik mu je do kraja uvredljiv i primitivan), može da bude član SANU. Da li SANU ima kodeks ponašanja ili je to skupina propalica i vagabunda, koji sebi svašta dozvoljavaju. Sramota što ovu kreaturu nazivate akademikom.

Greed&ignorance

08.02.2024 08:43

Sve je to albanski lobi još od 90tih pa preko 5.oktobra. Nesrećni Srbi što su Srbi. Mizerija.

Milesa

08.02.2024 09:15

Akademik je pakosni mufljuz