DNO DNA! Opozicija urliče i zviždi NAJBOLJEM MATEMATIČARU SVETA!

Autor:

Vesti

06.02.2024

10:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicija okupljena oko Dragana Đilasa jutros je sama sebi postavila novi minimum, na način koji se do sada nije vidio na političkoj sceni Srbije.

DNO DNA! Opozicija urliče i zviždi NAJBOLJEM MATEMATIČARU SVETA!

Foto: ST Nemanja Pančić

Danas se u Beogradu održava prva sednica Narodne skupštine Republike Srbije, na kojoj tradicionalno predsedava najstariji poslanik. Ove godine, tu ulogu je preuzeo poznati Stojan Radenović, sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", koji se istakao kao izuzetan matematičar, proglašavan četiri puta za najboljeg na svetu.

Stojan Radenović je priznat naučnik čiji je rad značajno doprineo pozicioniranju Univerziteta u Beogradu među 300 najboljih univerziteta na Šangajskoj listi 2016. godine. Međutim, njegovom obraćanju u Skupštini prisustvovali su protesti opozicije, koja je time pokazala veliko nepoštovanje prema njegovim dostignućima. Radenović je značajan za naučni svet, s obzirom na to da je bio među 100 najuticajnijih naučnih umova u matematici na globalnom nivou četiri godine zaredom. Uz to, on je objavio oko 400 radova u međunarodnim časopisima, u saradnji sa 65 domaćih i preko 150 stranih koautora, od kojih je više od 200 radova u časopisima sa SCI liste.

Radenović se 2019. godine vratio u Srbiju da doprinese razvoju nauke u svojoj domovini, odbacivši privlačne ponude iz inostranstva. Međutim, Marinika Tepić, Dragan Đilas, Miki Aleksić i Radomir Lazović nisu pokazali poštovanje prema njegovim dostignućima. Čini se da bi opozicija možda bila sklonija poštovanju da je Radenović bio sličniji Aleksiću, ponavljaču iz srednje škole, ili Lazoviću, večitom studentu, umesto što je svetski priznati matematičar.

Ovakvo ponašanje opozicije predstavlja omalovažavanje ne samo Radenovića već i birača koji su podržali ovu koaliciju, pokazujući politički cirkus umesto razumevanja. S obzirom na to da će opozicija biti plaćena iz budžeta za svoje postupke u Skupštini, postavlja se pitanje zašto bi bilo ko glasao za političare koji ne pokazuju poštovanje prema istaknutim pojedincima kao što je Radenović.

Dodatna ironija leži u činjenici da će isti ti opozicioni lideri, koji danas zviždu u Skupštini, uskoro u Briselu pokazivati poštovanje prema evroparlamentarcima koji kritikuju Srbiju, zahtevajući od nje da prizna Kosovo i Metohiju kao nezavisnu državu i da uvede sankcije Rusiji. Ovo dvostruko lice opozicije pokazuje njihovu spremnost da kritikuju sopstvenu zemlju, dok istovremeno ne pokazuju poštovanje prema njenim najistaknutijim pojedincima.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Master

06.02.2024 10:43

To je ona "pristojna Srbija" u slici i reči. U prevodu gomila agresivaca, divljaka i ludaka. Sva sreća da su opozicija jer da vode zemlju, već bi nas doveli do provalije.

Ivana

06.02.2024 13:36

Pa šta če kada nemaju ni poštovanja i osnovnog kućnog vaspitanja.

Ana

06.02.2024 17:10

Ko da njih briga ko je i kakav čovek, oni su došli spremni da se izvižde kao da su na takmičenju.

Deki

06.02.2024 17:36

Sta oni drugo i znaju osim da vrse nasilje i da vredjaju.