SAŠA MILOVANOVIĆ UPOZORAVA: Opozicija bi da situaciju iz Ukrajine i sa Kosova preseli u Beograd!

Autor:

Vesti

06.02.2024

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konstitutivna sednica Narodne skupštine počinje u 10 sati, a prva tačka dnevnog reda je potvrđivanje mandata novih radnih poslanika.

SAŠA MILOVANOVIĆ UPOZORAVA: Opozicija bi da situaciju iz Ukrajine i sa Kosova preseli u Beograd!

Foto: Pink

Saša Milovanović

Novi saziv parlamenta biće konstituisan potvrđivanjem najmanje dve trećine poslaničkih mandata. Takođe, na dnevnom redu su i izbor predsednika parlamenta, izbor potpredsednika, imenovanje generalnog sekretara Narodne skupštine, izbor članova radnih tela i izbor članova stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama.

Direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović istakao je jutros za TV Pink da je Dragan Đilas planirao da Ćuta i Milivojević prave nerede tokom današnje konstitutivne sednice, jer su se trenutno ućutali. 

- Imate njihove vuvuzele, vikanje, skakanje, udaranje, lomljenje klupa... Napade na predsednika, videli smo već. Kada iz glave pogledate gde se to sve videlo, dakle imamo Ukrajinu i Kosovo, i sada bi oni to da preslikaju na Srbiju - rekao je Milovanović. 

Kako kaže, jedni su za, drugi protiv,  dok bi većina da uzme mandate zbog novca. 

- Sve je interes, Zelenović nema ideologiju, nema ništa da kaže glasačima. To je želja za trgovinom, zajedno sa Đilasom. Sve što će danas da rade jeste njihova sramota - rekao je Milovanović. 

Foto: Pink

Saša Milovanović i Branislav Lečić

Milovanović navodi da Lutovac, kao i njegovo mišljenje, nema mnogo veze sa razmišljanjem Dragana Đilasa. 

- Ne možete da očekujete od Đilasa, mašinskog mozga, Marinike koja je promenila sve stranke, Aleksića koji je ponavljao razred, da vam nešto pametno kažu. Nemate vi ljude koji bi mogli na taj način da s eophode prema krizama, svetskim - dodao je Milovanović potom. 

Predsednik Vučić je juče objasnio "sistem levka", gde se sve laži opozicije i njihovih medija slivaju u jedan levak, kaže Milovanović, pa dodaje: 

- Medijima koji lažne vesti plasiraju je Šolak gazda, i svi oni se koriste poznatim lažima. Treba da se dođe do krajnjeg rešenja, a prema njima, Srbija treba da bude na kolenima - priča on. 

- Sada imamo Stojana Radenovića koji je najcitiraniji na svetu, među tri najpametnija Srbina, i danas će on da govori, a na njega će da reži ponavljač Aleksić... Logično je da će sve to da se dešava - naveo je Milovanović. 

Nekadašnji ministar kulture i glumac Branislav Lečić kaže da ne govori kao čovek koji pripada nekoj stranci, već kao običan čovek.

- Institucija i država mporaju da se poštuju. To je sagledavanje normalne države. Ovaj podatak koji se iz dana u dan preliva kao neka vrsta vezane priče je to, da podrazumeva da se unutrašnje političke snage ili koalicije nadmeću. Stvari stoje ovako... To je nasleđe, a to podrazumeva da je srpski nacionalni element uvek bio skrajnut. Srbi su mislili da su rešili nacionalno pitanje. Nekako se mislilo da je Jugoslavija bila jaka, a Srbija slaba. I to nažalost još uvek traje - rekao je Lečić. 

Foto: Pink

Saša Milovanović i Branislav Lečić

Kako kaže, očigledno se karte ređaju na nov način. 

- Bilo bi smešno da intelektualci u Srbiji ne umeju da se obračunaju sa tim, jer imamo pitanje opstanka. Moraju da se promene aršini, da se pronađe zajednički imenitelj, da se borimo sa svim političkim razlikama - rekao je glumac. 

Urednik "Srpskog portala" Dejan Vukelić navodi da opozicionari nikako ne mogu da izađu iz balona samoobmane. 

- Ne očekujem svečarsku atmosferu, nadam se da neće biti dimnih bombi i suzavca. Nadam se da će državni organi sprečiti da se to unese. Od početka samog izbornog procesa, njih izbori nikada nisu ni  zanimali, oni su bili samo povod. Traže dakle, povod, da ostanu na političkoj sceni i da prave haos, kao što su radili na ulicama - priča Vukelić. 

Kada misle na institucionu borbu, opozicija misli na haos i prizivanje stranih intervencija, jer im je to jedini način da dođu na vlast, rekao je potom Vukelić. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading