"PAŽLJIVO PRATIM DEŠAVANJA U VEZI SA ODLUKOM CBK" Lajčak razgovarao sa liderima i glavnim pregovaračima (FOTO)

Autor:

Vesti

05.02.2024

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Lajčak je sumirajući prošlu nedelju podsetio da je posetio Beograd i Prištinu

"PAŽLJIVO PRATIM DEŠAVANJA U VEZI SA ODLUKOM CBK" Lajčak razgovarao sa liderima i glavnim pregovaračima (FOTO)

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, pažljivo prati dešavanja u vezi sa nedavnom uredbom centralne banke u Prištini o gotovinskom poslovanju na Kosovu i Metohiji.

Ova uredba posebno utiče na Srbe, a Lajčak je istakao da su razgovori sa liderima i glavnim pregovaračima obe strane bili blagovremeni.

Miroslav Lajčak je sumirajući prošlu nedelju podsetio da je posetio Beograd i Prištinu, gde je razgovarao o aktuelnoj situaciji i narednim koracima u dijalogu.

Detaljni razgovori sa liderima i glavnim pregovaračima obe strane omogućili su mu da razjasni očekivanja za naredne mesece i razgovara o planovima za budućnost.

- Detaljni razgovori sa liderima i glavnim pregovaračima obe strane bili su blagovremeni, što nam je omogućilo da razjasnimo naša očekivanja za naredne mesece i razgovaramo na čemu ćemo raditi - naveo je Lajčak.

 

 

Lajčak je istakao da on i njegov tim imaju fokus na trenutnu dinamiku procesa normalizacije.

Osim razgovora o dijalogu, u Prištini se razgovaralo i o trenutnom stanju odnosa EU i tzv. Kosova.

Ova informacija ukazuje na značajne teme koje su bile predmet razgovora i naglašava kompleksnost situacije.

Kao dodatni interesantan detalj, Miroslav Lajčak će tokom nedelje otputovati u Firencu, gde će kao honorarni profesor na Evropskom univerzitetskom institutu održati predavanje o Zapadnom Balkanu.

Ova informacija dodatno osvetljava Lajčakovu angažovanost i stručnost u oblasti evropskih integracija i regionalne politike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading