CRVENO-BELI DOBILI OGROMNO POJAČANJE PRED SLEDEĆI MEČ! Legenda se VRATILA na MESTO USPEHA!

Autor:

Sport

05.02.2024

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo će mu biti treći mandat.

CRVENO-BELI DOBILI OGROMNO POJAČANJE PRED SLEDEĆI MEČ! Legenda se VRATILA na MESTO USPEHA!

Foto: Danijel Kokanović

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Darko Kovačević preuzeo je funkciju sportskog direktora u Olimpijakosu, potvrđeno je iz kluba.

Ovo će mu biti treći put da se nalazi na funkciji u klubu, s obzirom da je bio šef skauting službe 2010. godine, a potom i direktor sa transfer politiku. Imao je neke pogotke u vidu Ljubomira Fejse, ali i promašaje poput Aleksandra Kataija ili Petra Grbića. Funkciju je nakon sporazumnog raskida napustio nakon tri godine.

Foto: Starsport

Darko Kovačević

Posle je 2017. godine postao Marinakisov savetnik za sportska pitanja, a sada će od Pedra Alveša preuzeti uzvišeno mesto sportskog direktora.  Portugalac, je imenovan pre samo dva meseca u paketu sa trenerom Karlosom Karvaljalom. Kovačević će voditi sportski sektor u saradnji sa Francuzom Kristijanom Karembeom koji ima funkcije savetnika za strategiju i klupskog ambasadora.

Kovačević je igračku karijeru završio u klubu iz Pireja za koji je dao 31 gol na 61 utakmici i osvojio dve duple krune. Pored Olimpijakosa, proslavio se u dresovima mnogih evropskih velikana poput Real Sosijedada, Juventusa i Lacija. U dresu Crvene zvezde je nastupao je od 1994. do 1997. godine, i odigrao je 47 mečeva, na kojima je postigao 37 golova. 

Olimpijakos je trenutno tek četvrtoplasirana ekipa grškog šampionata sa 41. poenom- čak devet manje od prvoplasiranog PAOK. Predstoje im i obaveze Ligi konferencije, s obzirom da je sledeća stanica duel plej-of faze sa Ferencvarošem.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading