KAKO JE PROPAO KRVAVI PLAN DELIJA: Hteli DRAŽENU PETROVIĆU da naprave sačekušu i POLOME noge!

Autor:

Sport

04.02.2024

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantni detalji iz prošlosti.

KAKO JE PROPAO KRVAVI PLAN DELIJA: Hteli DRAŽENU PETROVIĆU da naprave sačekušu i POLOME noge!

Foto: youtube.com/NBA

Na zvaničnom Jutjub kanalu Crvene zvezde emituje se serijal "Ultras - Timina priča", u kojoj bivši vođa navijačke grupe "Delije sever", Zoran Timić Tima, priča o događajima iz prošlosti.

On je u prvoj epizodi otkrio šokantne detalje o nameri grupe da ubije tadašnjeg slavnog hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića.

- Petrović je tada bio najbolji igrač Cibone sa kojom smo se mučili u košarci, i želeli smo da ga neutrališemo. Prvo smo hteli da ga zaplašimo i zapretimo, a posle i da ga prebijemo. Ideje su se sve više radikalizovale, pa smo došli do toga da mu motkama polomimo noge pred neku važnu utakmicu protiv Zvezde. Pratili smo ga nekoliko dana u Zagrebu, ali je to bilo dosta teško, jer nismo imali mobilne telefone No, uvideli smo njegovu rutinu, znali smo gde ide posle treninga, u kom kafiću sedi, gde stanuje, rekao je Tima i dodao:

Republika

Foto: Youtube

Zoran Timić Tima

- Problem je bio što nikada nije išao sam, uvek je bio sa devojkom ili društvom. Vratili smo se u Beograd i dogovorili da sve to uradimo kad bude odlučujuća utakmica sa Cibonom te sezone. No, izgubili smo tad u polufinalu, pa nije bilo potrebe za tako nečim - govori Tima u prvoj od sedam epizoda koliko ima serijal "Ultras - Timina priča".

Otkrio je Tima i to da su u centru Zagreba Delije imale svoj "štek stan", tačnije, u Medulićevoj ulici, u istoj zgradi gde je bila i glavna baza Bed Blu Bojsa, najvatrenije navijačke grupe Dinama iz Zagreba.

Počeli smo da se družimo sa Srbima iz Zagreba koji su navijali za Zvezdu. To je preraslo u takvo drugarstvo, da je stan u Medulićevoj ulici u centru Zagreba, postao naša navijačka baza tamo. Tu smo se skupljali i smišljali akcije da napadamo navijače Dinama ili Cibone i uzmemo im transparente. U prizemlju te zgrade bila je kafana koja se zove Kalnik - glavna baza Bed Blu Bojsa. To smo saznali tek nekoliko godina kasnije. Tada je u svakom gradu moglo da se desi nešto. Odeš recimo u Sarajevo i oni nisu imali huligansku ekipu koja može da nam parira po ulicama, ali je opet to domaća publika. Tada počinješ da shvataš da je stadion protiv tebe i da može da se desi da te domaća navijačka grupa napadne. Mi smo se udruživali da bi se branili, ali smo shvatili da ne bi bilo loše da i mi napadamo, pa smo počeli da smišljamo akcije - rekao je Tima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading