SKUPŠTINA PRE SRETENJA? Vučić iz Skoplja o najavio formiranje

Autor:

Vesti

22.01.2024

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Skoplju se danas održava susret "Zapadni Balkan i EU" i sastanak lidera o Planu rasta za Zapadni Balkan, čiji je domaćin makedonski premijer Dmitar Kovačevski.

SKUPŠTINA PRE SRETENJA? Vučić iz Skoplja o najavio formiranje

Foto: FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SEVERNE MAKEDONIJE/ nr

Skoplju se danas održava susret "Zapadni Balkan i EU" i sastanak lidera o Planu rasta za Zapadni Balkan, čiji je domaćin makedonski premijer Dmitar Kovačevski. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio na konferenciji za štampu gde je odgovarao na pitanja novinara. 

Tamo je pričao o formiranju nove Vlade Srbije i Skupštine Srbije i najavio datum formiranja ove dve institucije.

- Nadam se da će biti formirana do 15. marta, a Skupština pre Sretenja 10, 11, 12 februar, poslednji dan. Od 1. očekujte konstitutivnu sednicu. Žuri nam se, za koji dan pobadamo šipove za EXPO - rekao je Vučić dodajući da će naša nacionalna lepotica - nacionalni stadion biti lepši od svih osim možda onog Reala.

Prvo se održala panel diskusija lidera, kojoj su osim Kovačevskog, prisustvovali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Crne Gore Milojko Spajić, premijer Albanije Edi Rama, premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, dok  se putem video poruke obratila predsednica Saveta ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto.

Sastanku je prisustvovao i generalni direktor Direktorata EK za susedstvo i pregovore o proširenju Gert Jan Kopman i pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Džejms O'Brajan.

Potom je u 11 sati, predviđen plenarni sastanak lidera sa predstavnicima međunarodnih organizacija.

Na skupu o Planu rasta za Zapadni Balkan učestvovaće i predstavnici Saveta za regionalnu saradnju, CEFTA-e i Investicionog foruma komora Zapadnog Balkana, USAID-a, kao i nekih međunarodnih finansijskih institucija. 

Evropska komisija je u novembru prošle godine predstavila novi Plan rasta za Zapadni Balkan, koji uključuje šest milijardi evra bespovratne pomoći i kredita za ubrzanje socijalnog i ekonomskog približavanja Evropskoj Uniji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (31)

Loading
Mila

22.01.2024 13:36

Formiranje Skupstine sto pre kako bi nastavili sa rastom i razvojem

Ljubicica

22.01.2024 13:45

Rad mesecima na ovom planu pokazuje posvećenost i ozbiljnost Vlade prema boljoj budućnosti Srbije.

Keti

22.01.2024 13:53

Nema potrebe da se odugovlaci sa formiranjem Vlade, kada je sve po zakonu

Арис

22.01.2024 13:59

Што пре скупштина и влада па да се закуца последњи ексер у ове опозиционе нарикаче који цмиздре по цео дан и прижељкују неке спољне интервенције.