Najnovija najava premijerke otkriva velike promene u obrazovanju do 2027. godine!

Autor:

Vesti

20.01.2024

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Planovi za razvoj obrazovanja u oblasti umetnosti

Najnovija najava premijerke otkriva velike promene u obrazovanju do 2027. godine!

Foto: Printscreen/Pink


Premijerka Srbije Ana Brnabić nedavno je najavila ambiciozan plan za razvoj obrazovanja u oblasti umetnosti. Prema njenim rečima, Srbija će do 2027. godine dobiti novi Fakultet muzičke umetnosti, čime će se dodatno unaprediti obrazovanje u ovoj oblasti. Pored toga, planirano je i proširenje Fakulteta likovnih umetnosti i primenjene umetnosti, što će pružiti dodatne mogućnosti za obrazovanje u umetničkim disciplinama.

U svetlu ove vesti, otvara se prostor za razmatranje značaja umetnosti u obrazovanju i društvu uopšte. Umetnost igra ključnu ulogu u razvoju kreativnosti i izražavanju, te je važno da se pruže što bolje obrazovne mogućnosti u ovoj oblasti.

Foto: Republika

 

 


Uticaj umetnosti na društvo

Umetnost ima snažan uticaj na društvo, kako kroz kulturne manifestacije i događaje, tako i kroz obrazovanje mladih talenata. Dodavanje novih obrazovnih institucija u oblasti umetnosti može imati pozitivan uticaj na kulturnu scenu Srbije, pružajući više prilika za razvoj umetničkih talenata i promociju kulturne raznolikosti.

Podsticanje kreativnosti kroz obrazovanje

Obrazovanje u oblasti umetnosti ima za cilj da podstakne kreativnost kod studenata i omogući im da razviju svoje talente i veštine. Novi Fakultet muzičke umetnosti će pružiti mogućnost mladim muzičarima da steknu vrhunsko obrazovanje i usavrše svoje umeće, dok će proširenje Fakulteta likovnih umetnosti i primenjene umetnosti omogućiti dodatne resurse i prostor za razvoj studenata slikarstva, vajarstva i primenjene umetnosti.

Foto: Printscreen/Pink

 

 


Investiranje u budućnost umetnosti

Ova inicijativa predstavlja i investiciju u budućnost umetnosti u Srbiji. Kroz obrazovanje, mladi umetnici će imati priliku da stvaraju i doprinose kulturnom identitetu zemlje, dok će obrazovne institucije postati centri iz kojih će kreativnost i inovacija proistići.

U zaključku, najava premijerke Ane Brnabić o osnivanju novog Fakulteta muzičke umetnosti i proširenju Fakulteta likovnih umetnosti i primenjene umetnosti predstavlja značajan korak ka unapređenju obrazovanja u oblasti umetnosti u Srbiji. Ovi planovi otvaraju nove mogućnosti za mlade talente i ukazuju na važnost umetnosti u društvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (16)

Loading
Zivota

20.01.2024 22:21

Uz obrazovane ljude , država je napredna i uspesna

Tanja

20.01.2024 22:25

Ovo je odlična vest za školstvo i obrazovanje. Nova ulaganja će dosta podići nivo obrazovanja.

Tanja

20.01.2024 22:26

Povećanje plata će za sve građane Srbije biti od velikog značaja. Predsednik Vučić misli o svom narodu.

Samanta

20.01.2024 22:43

Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u buducnost nase zemlje