OTKRIVENO: Vučić obećao penzije od 650 evra!

Autor:

Vesti

20.01.2024

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić najavio povećanje penzija na 650 evra

OTKRIVENO: Vučić obećao penzije od 650 evra!

Foto: Printscreen/Pink


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, iznenadio je javnost najavom povećanja penzija na iznos od 650 evra. Ova vest je izazvala veliku pažnju među penzionerima i javnosti uopšte, a mnogi su izrazili svoje oduševljenje i zahvalnost zbog ove najave.

Kako je predsednik Vučić istakao, povećanje penzija je rezultat napora vlade da poboljša ekonomsku situaciju u zemlji i obezbedi bolje uslove za svoje građane. On je naglasio da je ovo samo jedan od koraka ka daljem unapređenju socijalne zaštite u Srbiji.

**Reakcije penzionera na najavljeno povećanje**

Najava o povećanju penzija na 650 evra izazvala je brojne reakcije među penzionerima širom zemlje. Mnogi od njih su izrazili svoje oduševljenje i zahvalnost predsedniku Vučiću i vladi, ističući da će im ovo značajno olakšati život u njihovim godinama.

- Što se penzionera tiče, prosečna penzija ove godine je bila 391 evro, a do kraja 2027. godine, očekujemo da će penzija biti 650 evra. To će biti kvantni skok, skok u budućnost, za naše penzionere - ističe on.



Sa druge strane, pojedini penzioneri su izrazili skepticizam u vezi sa ovom najavom, pitajući se da li će zaista doći do ostvarenja ove velike novine. Ipak, većina penzionera je optimistična i veruje da će ovo povećanje penzija doneti pozitivne promene u njihove živote.

**Ekonomski uticaj povećanja penzija**

Povećanje penzija na 650 evra imaće značajan uticaj na ekonomiju Srbije. Očekuje se da će ovaj potez doprineti povećanju potrošnje među penzionerima, što će uticati i na druge sektore privrede. Takođe, ovo povećanje će omogućiti penzionerima da dostojanstveno žive i da se lakše nose sa svakodnevnim troškovima.

Ekonomisti ističu da će povećanje penzija imati i pozitivan uticaj na smanjenje siromaštva među starijim građanima, kao i na unapređenje njihovog socijalnog položaja. Takođe, očekuje se da će ovo povećanje doprineti i većoj socijalnoj inkluziji i solidarnosti među građanima.


Najava predsednika Vučića o povećanju penzija na 650 evra izazvala je veliku pažnju javnosti i izazvala brojne reakcije među penzionerima. Ovo povećanje će imati značajan uticaj na ekonomiju zemlje, ali pre svega će poboljšati kvalitet života starijih građana. Ostaje da vidimo kako će se ova najava realizovati u praksi i kakve će konkretne koristi doneti penzionerima u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (27)

Loading
Miloš

20.01.2024 18:37

Naši najstariji sugradjani su srećni i spokojni zbog povećanja penzija.

Marko

20.01.2024 18:37

Kad presednik obeća on to i ispuni samo treba da radimo u korist države zajedno!

Beba

20.01.2024 18:37

Sve sto je do sda obecao Vucic je i ispunio

Radmila

20.01.2024 18:37

Vučić brine o svim svojim građanima kako o najmlađima tako i o najstarijima.