SJAJNE VESTI KOJE JE OTKRIO PREDSEDNIK VUČIĆ: BDP Srbije će do 2027. godine biti 92,7 milijardi!

Autor:

Vesti

20.01.2024

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavljanje plana "Srbija 2027 - skok u budućnost"

SJAJNE VESTI KOJE JE OTKRIO PREDSEDNIK VUČIĆ:  BDP Srbije će do 2027. godine biti 92,7 milijardi!

Foto: ST/Dragan Kadić


U Palati "Srbija", predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je ambiciozan plan "Srbija 2027 - skok u budućnost". Fokus ovog plana je na očuvanju mira i stabilnosti u zemlji, posebno imajući u vidu aktuelnu geopolitičku situaciju u svetu. Predsednik je naglasio važnost očuvanja mira, ističući da je to ključno za dalji napredak Srbije.

Poruka o ubrzanju evropskog puta

U svom obraćanju, predsednik Vučić istakao je da je Srbija odlučna da svojim reformama ubrza svoj evropski put. Ova izjava predstavlja jasnu poruku o opredeljenju zemlje ka evropskim integracijama i potrebi za unapređenjem ekonomske i političke situacije.

Rast BDP-a do 2027. godine

Jedna od ključnih tačaka predstavljenog plana jeste predviđeni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije. Predsednik je istakao impresivne brojke, navodeći da je 2012. godine BDP iznosio 33 milijarde evra, dok se očekuje da će do kraja 2027. godine, uz uspeh u sprovođenju plana, dostići iznos od 92,7 milijardi evra. Ova projekcija predstavlja ambiciozan cilj, a predsednik je izrazio nadu da će povoljnije geopolitičke okolnosti omogućiti da se taj iznos poveća čak i do 100 milijardi evra. Ova predviđanja ukazuju na potencijalni istorijski napredak, te se ističe značaj postignuća u ekonomskom razvoju zemlje.

- 2027. godine BDP biće 92,7 milijardi, a mi se nadamo nešto povoljnijim geopolitičkim prilikama, pa se nadamo da će biti 100 milijardi! To je tri puta više nego 2012. godine! Mi ćemo za četiri godine biti u mogućnosti da stvorimo tri puta više nego pre što smo mogli. To je istorijski napredak, to je nešto što u istoriji nije zabeleženo - istakao je Vučić.


U zaključku, predstavljanje plana "Srbija 2027 - skok u budućnost" predstavlja važan korak ka ostvarenju ambicioznih ciljeva u razvoju Srbije. Očuvanje mira, ubrzanje evropskog puta i značajan ekonomski rast predstavljaju ključne elemente ovog plana, a vreme će pokazati u kojoj meri će ti ciljevi biti ostvareni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (54)

Loading
Vladimir

20.01.2024 18:28

Nisam politički opredeljen, ali ovaj covek zaslužuje veliko poštovanje! Podaci su neverovatno i rezultat predanog rada! Srbija će se promeniti iz korena!

Maša

20.01.2024 18:32

Treba da zahvalimo predsedniku što je na sebe preuzeo ovakav poduhvat. Ovo će biti značajan poduhvat za Srbiju.

Tanja

20.01.2024 18:32

Napredak od 92,7 milijardi evra u BDP-u do kraja 2027. godine bio bi izuzetan uspeh. Važno je osigurati da ovaj rast bude ravnomerno raspoređen i da koristi svim slojevima društva.

Sanja

20.01.2024 18:32

Ove brojke predstavljaju ambiciozan cilj za ekonomski razvoj Srbije. Sada je ključno stvarati uslove za investicije, podržavati preduzetništvo i osigurati održivi rast.