VUČIĆ ZAVRŠIO VAŽAN I USPEŠAN SASTANAK U DAVOSU: Vraćamo se kući sa mnogo dobrih vesti! (FOTO)

Autor:

Vesti

18.01.2024

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić završio boravak u Davosu.

VUČIĆ ZAVRŠIO VAŽAN I USPEŠAN SASTANAK U DAVOSU: Vraćamo se kući sa mnogo dobrih vesti! (FOTO)

Foto: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je završio boravak u Davosu, gde je prisustvovao Svetskom ekonomskom forumu, koji je, kako je naveo, bio važan i uspešan za Srbiju.

- Upravo smo završili trosatnu večeru koju su u čast zvanica organizovali predsednik Svetskog ekonomskog foruma Borge Brende i predsednik Globalnih poslova u Goldman saksu Džared Koen. Time završavamo i boravak u Davosu koji je za Srbiju bio i važan i uspešan - napisao je Vučić na Instagram profilu "buducnostsrbijeav".

 

 

Vučić je dodao je da je iskoristio priliku da razgovara sa mnogim svetskim i evropskim liderima, među njima je bio i britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron, "kao i sa zvaničnicima najznačajnijih političkih i ekonomskih institucija". 

- Kući se vraćamo sa mnogo dobrih vesti, planova i ideja. Neke od njih ćemo predstaviti već u subotu. Znam da naše ljude interesuje kako će Srbija da napreduje. A napredovaćemo i borićemo se zajedno! Živela Srbija - naveo je Vučić, prenosi Tanjug.

Podsetimo, Vučić je u Davosu prisustvovao Svetskom ekonomskom forumu.

Tema ovogodišnjeg Svetskog ekonomskog foruma u Davosu je bila “Ponovna izgradnja poverenja” . Ovaj skup okuplja svetske političke i poslovne lidere, slavne ličnosti i istaknute društvene aktiviste. Među ključnim temama ovogodišnjeg skupa bilo je postizanje bezbednosti i saradnje u podeljenom svetu, stvaranje rasta i radnih mesta za novu eru, veštačka inteligencija kao pokretačka snaga za privredu i društvo, dugoročna strategija za klimu, prirodu i energiju.

Pored Vučića, među svetskim liderima na forumu su predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, nemački kancelar Olaf Scholz, generalni direktor Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva, predsednik Švajcarske Ignjacio Kasis, predsednik Litvanije Gitanas Nauseda, predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, premijer Španije Pedro Sančez, premijer Luksemburga Gzavije Betel, premijer Slovačke Eduard Heger, predsednik Ruande Pol Kagame, potpredsednik Evropske komisije Frans Timermans i drugi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (29)

Loading
Nemanja

19.01.2024 00:15

Zaista mnogo dobrih vesti smo čuli za ovih nekoliko dana

Simeon

19.01.2024 05:39

Svakog Srbina raduju lepe vesti , napredak je veoma bitan za svakog od nas .

Rajko

19.01.2024 06:48

Ceo diplomatski svet vidi koliko se Vučić kroz vlažne razgovore bori za srpske interese.

Slave

19.01.2024 07:10

Sastanak u Davosu predstavlja priliku za Srbiju da izgradi medjunarodne odnose i privuče nove investicije