VELIKA ČAST: Sančez i Makron direktno govorili Vučiću na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu!

Autor:

Vesti

17.01.2024

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sančez je istakao da je veoma radostan što se Evropska unija otvara za Zapadni Balkan i naglasio posvećenost ovog regiona.

VELIKA ČAST: Sančez i Makron direktno govorili Vučiću na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu!

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Tokom svog govora na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, premijer Španije Pedro Sančez direktno se obratio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji je pažljivo pratio njegovo izlaganje.

Sančez je istakao da je veoma radostan što se Evropska unija otvara za Zapadni Balkan i naglasio posvećenost ovog regiona. Obrativši se predsedniku Vučiću, premijer Sančez je istakao da je on dobar prijatelj Španije i lično njega, te da se raduje ponovnom susretu sa njim.

 

 


Osim premijera Sančeza, i predsednik Francuske Emanuel Makron se obratio predsedniku Vučiću tokom svog govora na panelu.

 

 

On je takođe istakao značaj otvaranja Evropske unije za Zapadni Balkan, naglasivši da je posvećen pristupanju ovog regiona EU. Ova direktna obraćanja lidera Evropskih država predsedniku Srbije jasno pokazuju značaj koji međunarodna zajednica pridaje ovom regionu.

 

 


Dvojica lidera su se takođe sastala tokom foruma, a predsednik Vučić je na svom Instagram profilu naveo da je pozvao premijera Sančeza da poseti Srbiju.

 

 

On je istakao da su razgovarali o aktuelnim pitanjima bilateralnih odnosa, kao i o temama koje su obeležile ovogodišnji forum u Davosu. Takođe, predsednik Vučić je pozvao premijera Sančeza da ponovo poseti Srbiju kako bi mu predstavili novu viziju zemlje i planove za #EXPO2027, te razmotrili mogućnosti za dodatnu saradnju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, gde će boraviti sve do petka.

Tokom svog boravka, on ima niz bilateralnih susreta sa svetskim i evropskim zvaničnicima, predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija. Njegovo prisustvo na ovom forumu jasno pokazuje posvećenost Srbije jačanju međunarodnih odnosa i privlačenju investicija.

Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (SEF) u Davosu okupio je više od 100 predstavnika država, glavne međunarodne organizacije, 1.000 partnera SEF, kao i lidere civilnog društva i stručnjake. Ovaj forum predstavlja značajan događaj za razmenu ideja, jačanje međunarodnih veza i promovisanje ekonomske saradnje. Predsednik Vučić ima priliku da se susretne sa brojnim zvaničnicima i stručnjacima, te da promoviše interese Srbije na globalnom nivou.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (28)

Loading
Nenad

17.01.2024 19:18

Velika čast za predsednika Vučića i nas sve da je Sančez i Makron govore direktno na svetskom ekonomskom velikom forumu u Davosu Vučiću govorila.

Slavka

17.01.2024 19:20

Ima li veće časti i priznanja nego direktno, javno, uputiti podršku prijatelju i zahvaliti na njegovom zalaganju. To je naš predsednik doživeo na Svetskom ekonomskom Forumu od Sančeza i Makrona, dva velika lidera koji cene i poštuju našeg predsednika, a takvih ima još mnogo.

Hanaa

17.01.2024 19:22

Lepo je cuti i videti iskrene prijatelje, kao sto je Spanija!

Maja

17.01.2024 19:25

Prave lidere prepoznaju i strani drzavnici i pruzaju im podrsku u sprovodjenju politike.