ŠEST GODINA OD LIKVIDACIJE SA ŠEST HITACA U LEĐA: Danas se obeležava godišnjica SMRTI Olivera Ivanovića

Autor: D.B.

Vesti

16.01.2024

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je prošlo šest godina od ovog tragičnog događaja, izvršioci i naručioci ovog ubistva i dalje su nepoznati..

ŠEST GODINA OD LIKVIDACIJE SA ŠEST HITACA U LEĐA: Danas se obeležava godišnjica SMRTI Olivera Ivanovića

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Oliver Ivanović

Danas se navršava tačno šest godina od kada je Oliver Ivanović ubijen ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice. Ubistvo se dogodilo 16. januara 2018. godine kada je Ivanović bio meta napadača koji su ispalili šest hitaca u njegov leđa.

Nepoznati izvršioci i naručioci

Iako je prošlo šest godina od ovog tragičnog događaja, izvršioci i naručioci ovog ubistva i dalje su nepoznati. Istrage povodom ovog slučaja vođene su kako u Beogradu, tako i u Prištini, ali do danas nema konkretnih informacija o počiniocima.

Postupak protiv šest lica

Pred Osnovnim sudom u Prištini vodi se postupak protiv šest lica za pomaganje u ubistvu Olivera Ivanovića. Optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Rade Basara, Žarko Jovanović, Dragiša Marković i Silvana Arsović.

Nova optužnica

Krajem decembra prošle godine, tužilaštvo je podiglo još jednu optužnicu, ovaj put protiv lica sa inicijalima M.M. Optužnica je izmenjena tri puta u roku od tri godine, ali su optuženi više puta izjavili da nisu krivi, dok sudski proces nije značajno napredovao.

Obeležavanje godišnjice

Povodom šeste godišnjice od ubistva Olivera Ivanovića, predstavnici Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda položiće cveće i zapaliti sveće na mestu gde je Ivanović ubijen. Takođe, prijatelji, deo rodbine i građani će takođe obeležiti godišnjicu na istom mestu. Istovremeno, u Beogradu će biti služen pomen u Hramu Svetog Save kako bi se obeležila tragična godišnjica ovog događaja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading