UBEDLJIVA POBEDA LISTE ALEKSANDAR VUČIĆ - SRBIJA NE SME DA STANE! Vučević izneo detaljne rezultate izbora: U 54 lokalne samouprave od 66 apsolutna većina!

Autor:

Vesti

15.01.2024

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke održana je danas u sedištu te stranke na Novom Beogradu, s početkom u 17 časova.

UBEDLJIVA POBEDA LISTE ALEKSANDAR VUČIĆ - SRBIJA NE SME DA STANE! Vučević izneo detaljne rezultate izbora: U 54 lokalne samouprave od 66 apsolutna većina!

Foto: Branimir Jovanović

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević obratio se javnosti nakon sednice.

- Izvršili smo analizu izbornih rezultata i na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou. Izbore smo ocenili kao uspešne, što se tiče liste Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane. Zahvalni smo Aleksandru Vučiću što je bio sa nama, ne samo kao nosilac liste, već što je istrpeo najveće pritiske. Ubedljiva pobeda naše liste. Od 66 lokalnih samouprava, u 54 imamo samostalnu većinu, a u 65 smo pobedili, da li u apsolutnim ili relativnim brojevima. Zadovoljni smo izbornim rezultatom, ali pre svega fokusirani na ono što nas čeka u narednom periodu.

- Ići ćemo polako u skladu sa rokovima. Ni na lokalnom nivou nećemo da žurimo, nego da vidimo koga će naša stranka da kandiduje. Pokazaćemo da imamo snage za nova imena i nova lica. Što se tiče narodne skupštine i konstituisanja, rokovi teku od 12. januara, 30 dana, u tom roku će biti konstituisano - rekao je Vučević i istakao da su ljudi dali podršku SNS pre svega zbog odluka i primena koje se u prvom redu odnose na povećanje plata, penzija, primanja, ali i u školstvo, zdravstvo i mnoge druge oblasti.

- Upoznali smo prisutne s jednim programom, gde smo odredili ključne ciljeve, tiče se penzija, rasta životnog standarda, ulaganja u zdravstvo, nauku, inovacione tehnologije.

- Vučić će 20. januara predstaviti plan Srbija 2027. Od lokalnog do državnog nivoa odluka je - svi naši koji budu kandidovani čine jedinstven tim projekta Srbija 2027, projekat koji treba da da novu energiju Srbiji, donese dodatnu dozu optimizma, i pored nebrojeno mnogo izazova, pre svega vezano za KiM ali i region i ono što se geopolitički dešava u svetu. Građani Srbije moraju da žive bolje, da bude bolji standard, da iskoristimo šansu kao što je Expo 2027. Nije to samo pitanje jednog grada, već za celu državu, sveukupnog ambijenta u Srbiji. S velikom nadom i očekivanjima čekamo realizaciju tog projekta, to je veliki izazov, mnogo posla, a ne toliko dugačak period za realizaciju ciljeva.

Šta ako Nestorović ne zauzme nijednu stranu?

- Nema tu mistifikacije. Videćemo ima li skupštinske većine ili nema. nema tu ništa tajno. Ili će biti većine ili idemo ponovo na izbore. Mi mislimo da nije dobro da idemo ponovo na izbore, ali to zavisi od političke volje svih koji su učestvovali i imaju odborničke mandate u Skupštini Grada Beograda. Mi mislimo da je bolje da se zauzme izborna većina. Kada budemo imali nešto konkretnije, obavestićemo vas. Ništa se neće raditi "na silu". Nisam siguran da svi dobro procenjuju kako će proći na tim izborima - rekao je i dodao da nije politička realnost da pojedini mogu sami da dobiju većinu.

- Mi bismo voleli da vidimo konstituisanje skupštine većine u Beogradu, ako ne biće ponovo izbori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (35)

Loading
Danka

15.01.2024 19:18

Sve više građana pruža podršku politici koja se zasniva na posvećenom radu i borbi za interese države i građana i koja daje rezultate.

darko

15.01.2024 19:19

Sto vise opozicija laze i siri nasilje to vise ucvrscije pobedu SNS.

marko

15.01.2024 19:20

Narod je ponovo glasao za svoju budućnost koju vidi u listi Srbija ne sme da stane !!!

nemanja

15.01.2024 19:21

Bravo naprednjaci ocekivali,smo ubedljivu pobedu!Opozicijo pukni od muke!!!