Bocan-Harčenko: Zahvalni smo Srbima na zalaganju za očuvanje istorijske istine

Autor: D.B.

Vesti

13.01.2024

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je izrazio nadu da će se tim sistematskim naporima priključiti i predstavnici civilnog društva dveju zemalja.

Bocan-Harčenko: Zahvalni smo Srbima na zalaganju za očuvanje istorijske istine

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Pripreme za najvažniji jubilej, 80. godišnjicu Velike pobede u maju 2025. godine, u toku su već sada, uključujući i u Srbiji, izjavio je ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko i izrazio zahvalnost rukovodstvu Srbije i bratskom srpskom narodu na zalaganju za očuvanje istorijske istine o događajima u Drugom svetskom ratu.

"Tokom sastanka generalnog koordinatora Međunarodnog pokreta 'Besmrtni puk' Mhera Avetsjana i rukovodioca Izvršnog odbora pokreta 'Besmrtni puk Rusije' Natalije Šadrine sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, naglašena je spremnost za zajednički rad na organizaciji svečanosti u Beogradu i drugim srpskim gradovima, rekao je Bocan-Harčenko za Sputnjik.

On je izrazio nadu da će se tim sistematskim naporima priključiti i predstavnici civilnog društva dveju zemalja.

"Iskreno smo zahvalni rukovodstvu Srbije i bratskom srpskom narodu na zalaganju za očuvanje istorijske istine o događajima u Drugom svetskom ratu i nenadmašnim vojnim i ratnim podvizima sovjetskog naroda, brižljivom odnosu prema spomenicima vojnicima i oficirima Crvene armije, koji su se rame uz rame sa Srbima borili za oslobođenje Jugoslavije od nacizma", istakao je Bocan-Harčenko.


On je dodao da će veoma brzo, već ove jeseni, zajednički biti obeležena 80. godišnjicu oslobođenja Beograda od nacističkih osvajača.

"Uveren sam da će biti učinjeno sve što je potrebno da ti značajni datumi, 20. oktobar i 9. maj budu ispunjeni originalnim, značajnim sadržajima", rekao je Bocan-Harčenko.

Prema njegovim rečima, garancija toga su nepokolebljiva odanost naših naroda antifašističkim tradicijama i visoki duhovni i moralni ideali, koje nam je zaveštala generacija pobednika.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading