VUČIĆ SE SUTRA SASTAJE SA HILOM: Susret u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike

Autor:

Vesti

10.01.2024

18:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak će biti održan u 10.30 časova.

VUČIĆ SE SUTRA SASTAJE SA HILOM: Susret u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa sutra sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom.

Sastanak će biti održan u 10.30 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopšteno je iz Službe predsednika za saradnju s medijima.

Da podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić obišao je danas Ruski dom u Beogradu gde su ga dočekali direktor Ruskog doma Jevgenij Baranov i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

Predsednik Vučić je tom prilikom istakao i da je u detinjstvu dolazio u tu ustanovu gde je gledao omiljeni crtani film.

Odnosi su veoma dobri! Ovo su veoma dobre stvari, naročito u domenu kulture. Ja imam i lični odnos, jer je moj otac veliki rusofil i ovde sam gledao neke crtaće ruske. Prvi put sam gledao crtani film "Konjić Grbonjić" ovde - kazao je Vučić.

Predsednik je u istoj sali pogledao i film o Rusiji i Srbiji, a istakao je i da će najmlađeg sina, Vukana, dovoditi u Ruski dom, da uči ruski jezik.

- Ja sam ovde dolazio sa tatom, on me je dovodio da gledam crtane filmove, zapamtio sam "Konjić Grbonjić". Ova sala me malo podseća na to, sad je verovatno sređenija -  dodao je tokom obilaska.

Inače, reč je o sovjetskom animiranom filmu iz 1947. godine. Film je napravljen prema istoimenoj bajci Petra Eršova „Konjić Grbonjić“. Scenario i režiju je napisao Ivan Ivanov. Godine 1975. je Ivanov nadosnimio novu verziju koja je prikazana u bioskopskim dvoranama bivše Jugoslavije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (49)

Loading
Nenad

10.01.2024 18:28

Sutra gledamo i slušamo Aleksandra Vučića sastanak sa Američkim ambasadorom Hilom u zgradi velikoj sali Generalnog sekretijata našeg predsednika republike Srbije.

Mili

10.01.2024 18:54

Cekamo obracanje predsednika o aktuelnoj temi..

nevena

10.01.2024 19:00

Nadam se da ce ova poseta otvoriti vrata za nove prilike.

sandra

10.01.2024 19:01

Odnosi Srbije I SAD su sada odlični.