KO JE ADOLFO MASIJAS, VOĐA KARTELA KOJI JE NESTAO IZ ZATVORA! Zbog njega je nastao HAOS u Ekvadoru (VIDEO)

Autor:

Svet

10.01.2024

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haos u Ekvadoru: Nestanak vođe bande izazvao nasilje i pobune

KO JE ADOLFO MASIJAS, VOĐA KARTELA KOJI JE NESTAO IZ ZATVORA! Zbog njega je nastao HAOS u Ekvadoru (VIDEO)

Foto: printskrin/youtube


Nestanak vođe bande Adolfa Masijasa, poznatog kao Fito, izazvao je haos širom Ekvadora. Nasilje je eksplodiralo, a predsednik Danijel Noboa proglasio je vanredno stanje na 60 dana, uvodeći policijski čas i dajući vojsci ovlašćenje da preuzme kontrolu nad zatvorima.

 

 


**Pobuna u zatvorima i Upad u TV studio**

Pobune u više zatvora u zemlji dodatno su pogoršale situaciju, dok je u najvećem gradu Gvajakilu došlo do upada naoružanih napadača u TV studio tokom živog prenosa, što je izazvalo paniku širom zemlje.

 

 

 

 


**Ko je Adolfo Masijas?**

Adolfo Masijas, poznat kao Fito, vođa bande Los Čoneros, jedan je od najopasnijih kriminalaca u Ekvadoru. Sa uticajem nad zatvorskim ustanovama i povezanošću sa političkim ubistvom, Fito je predstavljao ozbiljnu pretnju državi.

 

 

 

 


**Nestanak i bekstvo iz zatvora**

Masijas je nestao iz krcatog zatvora u Gvajakilu, gde je služio kaznu, što je dovelo do pobuna i nereda. Vlasti su naredile prebacivanje visokoprofilisanih zatvorenika u ustanove sa maksimalnim obezbeđenjem, ali je to možda bilo okidač za Fitovo bekstvo.

**Moćne bande Ekvadora**

Rat bandi i trgovci drogom udružili su snage sa bandama poput Los Čonerosa, stvarajući moćnu industriju trgovine drogom širom zemlje. Povezanost sa meksičkim narko kartelima dodatno je pogoršala situaciju u zemlji.

 

 

 

 


Nestanak Adolfa Masijasa izazvao je ozbiljnu krizu u Ekvadoru, a vlasti su prisiljene da preduzmu odlučne mere kako bi povratile red i bezbednost. Ova situacija predstavlja ozbiljan izazov za mladog predsednika Danijela Noboa, koji je obećao obračun sa bandama i povratak bezbednosti u zemlji.

 

 

(BLIC)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading