"POSTOJI TAJNI TUNEL, ALI NIKADA NISAM UŠAO!" Vučić potvrdio urbani mit da zgrada Predsedništva ima SKRIVENI PROLAZ - evo gde izlazi!

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

10.01.2024

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz priču o slici, sasvim slučajno se u Ruskom domu povela i priča o tunelu ispod Beograda koja se priča decenijama a koja je vremenom prerasla u urbani mit.

"POSTOJI TAJNI TUNEL, ALI NIKADA NISAM UŠAO!" Vučić potvrdio urbani mit da zgrada Predsedništva ima SKRIVENI PROLAZ - evo gde izlazi!

Foto: Shutterstock, Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je tokom današnje posete Ruskom domu na poklon sliku za koju je rekao da će stajati u komšiluku, u zgradi Predsedništva, koje je udaljeno tek stotinak metara vazdušnom linijom.

- Biće u Predsedništvu slika, i to tačno znam i u kojoj sali - kazao je Vučić kojem je u Ruskom domu sem slike danas uručena knjiga i članska karta biblioteke.

Uz priču o slici, sasvim slučajno se u Ruskom domu povela i priča o tunelu ispod Beograda koja se priča decenijama a koja je vremenom prerasla u urbani mit.

- Postoji tunel, nije do Ruskog doma, ali izlazi ispred Ruskog doma. Nikada nisam u taj tunel ušao, znam da su neki predsednici pre mene ulazili u taj tunel. Nikada nisam hteo da uđem u njega i nikada ga nisam video. On spaja Predsedništvo i staru zgradu Narodne skupštine, i to donji izlaz. To je samo delimično tačno - rekao je Vučić na priču o postojanju tunela između Predsedništva i stare zgrade ruske ambasade.

Zato su postojale mnoge sumnje za neka dela koja su se zbivala početkom 20. veka, ali to je samo delimično tačno i to stvarno ne postoji taj poslednji deo. Jer je ova zgrada izgrađena kasnije nego što su se ti prevrati dešavali, mislim na zgradu Predsedništva - rekao je predsednik.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Nenad

10.01.2024 13:13

Tajni tunel i treba da postoji radi bezbednosti i ne vidim u cemu je tu problem.

Dada

10.01.2024 13:18

Kao i sva predsednistva u svetu i ovo ima tajni prolaz zbog sigurnosnih razloga.

Bubi

10.01.2024 13:31

Predsednik je kao i uvek iskreno i otvoreno rekao kako stoje stvari!

Marko

10.01.2024 14:04

Prvi put čujem za ovo,ovo je za mene otkriće.