"KAO MALI SAM DOLAZIO DA GLEDAM..." Ovo je omiljeni crtani film predsednika Vučića - u Ruskom domu se prisetio detinjstva! (FOTO)

Autor:

Vesti

10.01.2024

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić otkrio koji crtan

"KAO MALI SAM DOLAZIO DA GLEDAM..." Ovo je omiljeni crtani film predsednika Vučića - u Ruskom domu se prisetio detinjstva! (FOTO)

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, youtube

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je Ruski dom u Beogradu gde su ga dočekali direktor Ruskog doma Jevgenij Baranov i ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko.

Predsednik Vučić je tom prilikom istakao i da je u detinjstvu dolazio u tu ustanovu gde je gledao omiljeni crtani film.

Odnosi su veoma dobri! Ovo su veoma dobre stvari, naročito u domenu kulture. Ja imam i lični odnos, jer je moj otac veliki rusofil i ovde sam gledao neke crtaće ruske. Prvi put sam gledao crtani film "Konjić Grbonjić" ovde - kazao je Vučić.

Predsednik je u istoj sali pogledao i film o Rusiji i Srbiji, a istakao je i da će najmlađeg sina, Vukana, dovoditi u Ruski dom, da uči ruski jezik.

Ja sam ovde dolazio sa tatom, on me je dovodio da gledam crtane filmove, zapamtio sam "Konjić Grbonjić". Ova sala me malo podseća na to, sad je verovatno sređenija -  dodao je tokom obilaska.

Inače, reč je o sovjetskom animiranom filmu iz 1947. godine. Film je napravljen prema istoimenoj bajci Petra Eršova „Konjić Grbonjić“. Scenario i režiju je napisao Ivan Ivanov. Godine 1975. je Ivanov nadosnimio novu verziju koja je prikazana u bioskopskim dvoranama bivše Jugoslavije.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas i sliku, knjige, ali i člansku kartu biblioteke.

On je zaključio svoju posetu jakom porukom srpskom i ruskom narodu:

- Srbija je isuviše jaka da bi neki zlobni ljudi mogli da je ruše i sruše svojim komentarima. Prijateljstvo dva naroda ne možete da kada su u teškim vremenima stavite postrani, jer to onda nije prijateljstvo. -

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (42)

Loading
Jovana

10.01.2024 11:31

Mnoge generacije su odrasle na crtanim filmovima u ovoj instituciji.

Strahinja

10.01.2024 11:45

Lepo je, sto je predsednik sa nama podelio uspomene iz detinjstva

Strahinja

10.01.2024 11:52

Verujemo,da ce ovaj sastanak sa ambasadorom Rusije podici odnose dve zemlje na jos visi nivo

Bubi

10.01.2024 12:07

Slika Ruskog doma je simbol prijateljstva između Srbije i Rusije!