"SVIM PRAVOSLAVNIM VERNICIMA ŽELIM SVE NAJBOLJE!" Ana Brnabić čestitala Božić!

Autor: Sanja Bojanović

Vesti

06.01.2024

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čestitka premijerke svim pravoslavnim vernicima.

"SVIM PRAVOSLAVNIM VERNICIMA ŽELIM SVE NAJBOLJE!" Ana Brnabić čestitala Božić!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ana Brnabić

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Božić patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju i vernicima koji ovaj praznik obeležavaju po julijanskom kalendaru.

- U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime svim pravoslavnim vernicima želim srećan Božić. Uz dobro zdravlje, želim vam da ovaj najradosniji i najsvečaniji hrišćanski praznik proslavite u miru i ljubavi sa svojim najbližima, ispunjeni srećom i slogom. Mir Božji, Hristos se rodi - navodi se u čestitki premijerke.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas, na Badnji dan, decu srpske nacionalnosti iz Republike Severne Makedonije, koja borave u poseti Beogradu povodom božićnih praznika.

Republika

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ana Brnabić

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u skladu sa tradicijom, danas je primio decu srpske nacionalnosti iz Republike Severne Makedonije povodom Badnjeg dana. Deca su boravila u poseti Beogradu kako bi provela božićne praznike, a predsednik Vučić je lično uneo Badnjak u zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu, simbolično označavajući početak prazničnih svečanosti.

Pre samog prijema, zaposleni u Predsedništvu i sveštenstvo su se okupili kako bi prisustvovali ovom svečanom činu. Badnjak, simbol hrišćanskog praznika Božića, unet je sa posebnom pažnjom, a prisutni su sa poštovanjem pratili ovaj obred.


Nakon svečanog unosa Badnjaka, predsednik Vučić je posvetio vreme deci, razgovarajući sa njima i iskazujući radost zbog njihove posete. Ovaj susret predstavlja važan gest podrške i prijateljstva prema srpskoj zajednici u Severnoj Makedoniji, ističući značaj očuvanja veza i tradicije među srpskim narodom u regionu.

U posetu Srbiji došlo je 32-oje dece iz Skoplja, Bitolje, Kumanova i Tetova. Angela Antevska iz Severne Makedonije rekla je da Srbiju oseća kao svoju kuću i da je čast biti ovde, u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading