PROFAJLER RAZOTKRIO TAJNE NARODNE POSLANICE DUBRAVKE KRALJ: Njen izbor ukazuje da joj je vreme za brak i rađanje dece! (VIDEO)

Autor:

Vesti

08.01.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izbor narodne poslanice Dubravke Kralj otkriva da je spremna za brak i da su joj emocije glavni pokretač, kaže psiholog Snežana Repac.

U novoj emisiji Profajler koja se odnedavno emituje na Jutjub kanalu Republika news otkrili smo tajne Dubravke Kralj, narodne poslanice Socijalističke partije Srbije, koja je imala zadatak da izabere jedan od šest različitih cvetova. 

- Ja generealno jako volim cveće i zaista je to poklon sa kojim nema greške. Volim ruže, crvene ruže, ali mi je ova ponuđena veoma tamna, tako da je neću izabrati. Od ovih cvetova najlepši mi je ljiljan. Mislim da je jako nežan, bogat, s puno listova, tako da je moj izbor ovaj roze ljiljan - kazala je Kralj i dodala da upravo tu nežnost koju ljiljan kao cvet ima povezuje i sa svojim karakterom.

Foto: ST/Vladimir Lukić, Republika

Profajler

A o tome koju simboliku kriju određeni cvetovi i šta je to što oni mogu da otkriju o našem karakteru psiholog Snežana Repac ističe:

Rekla bih nešto što je sećanje na Ivu Andrića. On je rekao da je svaki cvet zapravo lice čoveka koji ga izabere. Upravo ovu metaforu možemo koristiti pri analizi naše teme. Sam  to bogatsvo oblika, različitih boja, različitih veličina, da li je cvet malih ili krupnih latica, to sve može da ukazuje na neku, pre svega estetsku preferenciju osobe, ali i na neke druge karakterne crte koje nosimo u sebi. Ako govorimo o izboru cveća koje možemo naći u našoj sredini, uglavnom mislimo na cveće koje možemo naći na našim pijacama i koje možemo videti na našim livadama i po tome se čovek opredeljuje u zavisnosti od simbolike koju određen cvet ima.

Na pitanje šta nam je to izbor Dubravke otkrio o njoj, naša sagovornica kaže:

- Kao što smo videli Dubravka je izabrala cvet koji prvenstveno ukazuje na njenu ženstvenost. Svoj izbor je obrazložila, rekla je da joj taj cvet i karakterno pristaje. Prepoznala je nameru ovog testa i možemo da kažemo da njen izbor jeste nešto što na prvi pogled dobro oslikava njen karakter i njenu pojavu. Izabrala je i roze boju i istakla da je to boja ukazuje na nežnost, romantičnost, što ona vidi kao svoje crte. U samom izboru vidimo nešto što nju odlikuje, a to je potreba da se tradicionalno i ono što je formalno kombinuje sa nečim što je jedinstveno i lično. Možda ova nežnost o kojoj mi pričamo ukazuje na jednu malu kontru u odnosu na poziv Dubravke Kralj, s obzirom da je ona narodna poslanica, za koje se, makar kod nas, misli da su borbene, srčane, energične. Naravno, to ne znači da te osobine ne poseduje Dubravka, ali je pomalo čudno da neko ko je na takvoj poziciji istovremeno bude nežan i romantičan - kazala je Repac i dodala:

- Kada govorimo o simbolici ljiljana, on zaista od svih cvetova ima najveću simboliku, i to istorijsku. Imamo ga u grčkoj i rimskoj mitologiji, a imamo i njegovo povezivanje sa stvaranjem Mlečnog puta. Vezuje se za večnost, bezvremenost, za nešto božansko, što prevazilazi sve. Lepota, snaga i energija su oduvek vezivane za ovaj cvet, tako da sve ove osobine možemo vezivati i za osobe koje ovaj cvet biraju.

Kada je reč o emocijama, psiholog Snežana Repac ističe da su osobe koje biraju ljiljan izuzetno emotivne i da su im upravo emocije pokretači.

- Tu opet moramo da se vratimo na simboliku ljiljana, kako bismo objasnili. Ljiljan je bio simbol plodnosti, rađanja, ali i simbol nevinosti i čistote, zbog čega je bio vezivan za Bogorodicu. Kao takav daljim povezivanjem je došlo do toga da se ljiljan smatra simbolom plodnost i braka, te otuda i pokazatelj da su emocije osobama koje biraju ovaj cvet izuzetno važne - smatra ona i navodi da izbor Dubravke Kralj ukazuje i na to da joj je ,,vreme za sklapanje braka, ali i rađanja dece", dodajući da postoji još jedna zanimljiva stvar koja se vezuje za ljiljan, a to je simbolika rađanja muške dece.

O tome kakve su osobe koje biraju ovaj cvet, Repac kaže:

- Osobe koje biraju ovaj cvet su izuztno odane svojim prijateljima, porodici. To su osobe koje uživaju u tome da budu organizatori, ne promiče im nijedan detalj, što znači da su perfekcionisti. To su, ukoliko se radi o ženama, izuzetno jake žene, koje daju nove ideje, nova rešenja i koje su uvek u situaciji da se čestitošću, pravednošću i poštenjem izbore protiv svih izazova koji im se nameću. Najjači adut kod ovih osoba je uspeh i to su osobe koje mogu da dođu do najvišeg društevnog nivoa, kojima je jednostavno suđeno da budu na vrhu - kaže naša sagovornica i dodaje da su tri reči kojima bi opisala narodnu poslanicu Dubravku Kralj, nakon njenog izbora ,,moral, pravednost i ambicija".

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading