PROFAJLER RAZOTKRIO TAJNE ĐORĐA MILIĆEVIĆA: Visok moral i poštenje su mu na prvom mestu! (VIDEO)

Autor:

Vesti

11.12.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorđe Milićević je neko ko je dobar lider i veoma lojalan čovek! Ne odustaje lako od cilja, uči celog života, a visok moral i poštenje su mu na prvom mestu, zaključuje psiholog Snežana Repac, komentarišući izbor Đorđa Milićevića, ministra bez portfelja.

U novoj emisiji Profajler koja se odnedavno emituje na Jutjub kanalu Republika news, otkrili smo tajne Đorđa Milićevića, ministra bez portfelja koji je imao zadatak da izabere jedan od četiri ponuđena kruga, sa različitim bojama.

 - Moj izbor je definitvno broj jedan. Najpre zato što on simbolizuje, naspram ostale tri fotografije, jednu otvorenost. Sve ostale tri su nekako zatvoreni krugovi. Ja ne volim zatvorenost, volim otvorenost, interaktivan odnos, komunikaciju sa ljudima, a sa druge strane dosta su mi vedrije boje kroz tu komunikaciju, vidim žutu, crvenu boju, to su za mene vedre boje, boje sunca, a ja se radujem svakom novu danu. S toga je broj jedan moj izbor - kazao je Milićević.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Profajler

A šta struka može da zaključi na osnovu izbora oblika i boja, psiholog Snežana Repac objašnjava:

- Prvo bih rekla nešto o estetskim preferencijama koje utiču na to da neko izabere određene oblike i boje. Pre svega estetska preferencija govori o tome kakav je složaj tih nekih dvodimenzionalnih faktora, kakava je kompozicija, kolorit, kao i kakva je dinamika nekog crtža koja privlači određenu ličnost. Mi kažemo da boje utiču na osećanja i osećanja nekada traže određene boje, tako da se mi nekada oblačimo u skladu sa svojim osećanjima. Farbamo svoje knjige, sveske, zidove i biramo nameštaj prema tome u kakvom ambijentu želimo da živimo - ističe naša sagovornica. 

Na osnovu izbora Đorđa Milićevića, ministra bez portfelja Snežana Repac kaže

- On je dosta u ovom malom videu rekao i objasnio svoj izbor.  Rekla bih da je čovek koji ovako nešto izabere u duši zadovoljan. Zbog toga što je izbor najkoloritnijeg testa, govori o tome da je u njegovom unutrašnjem svetu prisutno mnogo sadržaja, da su oni izbalansirani, da postoji visok potencijal. Imamo puno boja, eksploziju, jedan kapicitet koji se širi, koji praktično ima tendenciju ka usavršavanju. Za gospodina Milićevića možemo da kažemo da je veliki perfekcionista, ali to nekako ide u skladu sa energijom koju ima. On je neko ko zaista ima veliku energiju, ali isto tako ima i želju da bude sve bolji i sve zadovoljniji, pre svega sobom, jer ima vrlo visoke kriterijume. Deluje kao da više sebe daje, nego što od drugih traži. Jednostavno, sebe ne štedi! On zauzvrat ne traži onoliko koliko može da ponudi - kazala je Repac, a potom dodala:

- On je ovim izborom otkrio snagu svoje ličnosti, odlučnost, veliku energiju, ali isto tako i važnost da bude zadovoljan, pre svega, samim sobom. Manje mu je važan konfor, koliko uživa i koliko će on biti zadovoljan, nije taj tip, vrlo je skorman čovek i najvažnije mu je da od sebe pruži sve što može. Za njega kažemo da je neko ko je dobar lider i ko je veoma lojalan čovek! Ne odustaje lako od cilja, uči celog života, rekla bih da je kod njega u pitanju visok moral i poštenje. 

Komenatrišući rečenicu ministra Milićevića da se raduje svakom novom danu, Repac ističe:

- Ja bih se setila da je on imao tešku nereću i da je to možda doprinelo da shvati koliko je svaki dan lutrija. I u tom slučaju neko ko je bio na ivici da umre, zaista dobja jednu novu dimenziju života i shvata koliko ga je lako izgubiti i koliko ga je, isto tako, lako ulepšati i učiniti korisim, zaniljivim! On zna koliko čovek može da se raduje i koliko nam crne misli sa kojima vrlo često živimo nisu potrebne. Mislim da je gospodin Milićević na taj neki način, sebi dao neki prostor i jednu novu dimenziju u kojoj se može naći i njegova duhovnost, tako da verujem da na tom planu sad dosta radi.

Na pitanje kako bi ministra Milićevića opisala u nekoliko rečenica, naša sagovornica kaže da je on neko ko ima izraženu ljudsku dimenziju, emocionalnu toplinu, te da je izuzetno promišljen.
- Jak je kao ličnost, ima dosta vrednosti u njemu koje retko srećemo kod ljudi. Neko je ko sebe usavršava, ko je prefekcionista, kome možemo verobvati i ko nas neće izneveriti nikada. 

Sportski tip

Psiholog Snežana Repac ističe da izbor ministra bez portfelja Đorđa Milićevića itekako ukazuje da mu je sport veoma važan.
- Sam izbor testa je takav da postoji više dimenzija koje se ukrštaju, strelice koje idu u prosotr, vreme, na sve strane....govori o jednoj prosotrno-spacijalno vremenskoj orijentaciji i dimeniziji koja jeste jedna od primarnih intelektualnih sposobnosti, tako da je za sportiste poznato da je veoma važno da imaju prostorno-vremenske sposobnosti, a od ovog uzorka koji smo videli, jedini uzorak koji ukazje na tako nešto je ovaj koji je izabrao gospodin Milićević, tako da se slažem da je on sportski tip.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading