PROFAJLER RAZOTKRIO TAJNE SANDRE BOŽIĆ: Ona je i filmska diva i izuzetan političar

Autor:

Vesti

04.12.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je podjednako dobra u svemu. Može da bude i filmska diva i izuzetan političar, zaključuje psiholog Snežana Repac komentarišući izbor funkcionerke Srpske napredne stranke Sandre Božić.

U  novoj emisiji Profajler, koja se odnedavno emituje na Jutjub kanalu Republika news, otkrili smo tajne funkcionerke Srpske napredne stranke Sandre Božić, koja je imala zadatak da bira jedan od devet ponuđenih oblika, koji joj je na prvi pogled privukao najviše pažnje.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Profajler

- Moram priznati da sam bila vrlo skeptična kada ste mi uputili poziv, a sada sam i više nego radoznala. Dvoumim se između dve fotografije, tačnije između jedinice i šestice. Rekoh da sam vaga, pa su nekako ove puzle ipak definicija mojih radnih navika i mene same, da to sve mora da bude u skladu i da se nadovezuje, ali forma i oblik su mi ovde zaintrigirali pažnju. Tako da biram ipak fotografiju broj jedan - kazala je Božićeva, a potom dodala:

- Nekako mi je jedinica zaokupila pažnju, jer su sve boje manje više fluorescentne u ostalim fotografijama, sem jedinice i dvojke. Dvojka mi je poptuno crno-bela, onako sterilna, a jedinica sa ovim neobičnim oblicima onako vrlo zanimljiva i ta podloga crveno-bela je čudna. Ne bih mogla čak ni da definišem šta se na njoj nalazi i možda mi je baš zbog toga privukla pažnju, tako da ćemo da vidimo šta će izbor da otkrije.

A, kako struka na osnovu našeg izbora oblika i boja može da otkrije karakter ljudi, psiholog Snežana Repac objašnjava:

- To je područje koje je zajedničko i psihologiji i psihologiji umetnosti. Svaka boja, svaki oblik, svaka forma koja je zanimljiva deluje na nas kao stimulus, izaziva određena stanja koja mogu biti prijatna, neprijatna, koja mogu biti prihvatljiva, neprihvatljiva. U slučaju oblika i boja, postoje određeni oblici koji uvek na jedan automatski način izazivaju određena stanja,  a to su oblici koji su pristuni u prirodi, i koji više nekako gravitiraju ka savršenim formama ili ka osnovnim geometrijskim oblicima. Takve oblike osobe najčešće biraju, jer oni sami po sebi imaju nekakvu punoću i ima doživljaj zaokruženosti i ljudima to često prija i zbog toga se takvi oblici češće biraju, nego neki koji su asimetrični i koji su nedovršeni. To sad sve naravno zavisi i od tipa ličnosti, da li se radi o osobi koja voli da vizuelno oblikuje svoj svet, koja ima neko likovno iskustvo...Postoje ljudi koji su estete i oni koji to nisu - smatra Repac. 

Izbor funkcionerke Srpske napredne strane, Sandre Božić, prema rečima psihologa Snežane Repac otkriva da se radi o osobi koja može sve, koja ima podjednako dobre šanse da bude i filmska diva, ali i dobar i preduzimljiv političar.

- Ovde prvo moram da istaknem da postoji, na prvi pogled, nepodudarnost između testa, šta tetst govori i onoga što ona zapravo jeste. Pričam sad iz ličnog iskustva, zbog toga što je odabrala formu spirale, koje se protežu u beskonačno i vrlo su neobične. Kad pogledamo značenje testa, on kaže da je to osoba koja je radoznala, koja je istraživač, koja je avanturista, duhom na sve strane i koja smatra da se jednom živi, toliko svestrana, ali i nepouzdana što se tiče same postojanposti na jednoj temi. Ipak, kao što rekoh, tu postoje nepodudarnosti. Osobe koje su avanturisti, one su hrabre duhom, ali imamo i avanturiste koji dosta rade na sebi. Kada gledamo tu spiralu, koja je bila izbor gospođe Božić,ona otkriva da se radi o osobi koja je zaštitnički nastrojena, jer imamo jedan proces koji se beskonačno niže, nadovezuje - objašnjava naša sagovornica i dodaje:

- Osobe koje biraju ovako nešto su osobe koje imaju izuzetno jak unutrašnji integritet ličnosti. Na taj način oni sebi mogu da dozvole da budu svestrane, hrabre, pa i avanturisti, ali i da ulaze u neke situacije u kojima se ne zna kako će proći. Imaju visok nivo samopouzdanja, koje im sve to dozvoljava. Ovo su osobe koje konstantno rade na sebi, veoma su racionalne i imaju dobar osećaj za vreme, pa zato i imaju dobar raspored u svom životu. Uvek grešimo kada ovakve osobe okarakterišemo na ,,prvi pogled". Ovaj izbor ukazuje na to da je osoba slojevita, višedimenzionalna, pa zato ovakve osobe mogu da budu i filmska diva i izvanredni političari.

Repac zaključuje da na osnovu izbora Sandre Božić, možemo zaključiti da se radi o osobi koja je posvećena humanitarnom radu.

- Pored toga što je gospođa Božić, verovatno posvećena roditeljskoj ulozi, ako se već nalazi na političkoj poziciji verovatno je uključena u projekte koji se bave zaštitom žena, dece, ali žrtvama porodičnog nasilja, jer je ona pre svega neko ko je analitičan i trudi se da problem sagleda do srži. 

Osobe koje biraju ovaj crtež su emotivne

Na osnovu izbora funkcionerke SNS Sandre Božić, psiholog Snežana Repac kaže da se radi o osobi koja je veoma emotivna i kojoj emocije zauzimaju veliki prostor u životu.
- Osobe koje biraju ovako nešto mogu samo više i jače da vole, teško se odvajaju, ali ako ih neko povredi ili razočara, one tu osobu precrtaju za sva vremena. 
Na pitanje kako bi Sandru Božić opisala u nekoliko reči, Repac je istakla:
- Veoma hrabra, avanturista, ljudska gromada, neko kome možemo verovati, veliki humanista i zaštitnik, naročito žena i dece.
ko je cveliki huimanista i zaštitnik, naročito žena i dece

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading