MITAR ZBOG ARAPA NA BOŽIĆ S PORODICOM: Aleksandrov otac Ivica Mitrović otkrio detalje slavlja

Autor:

Sport

05.01.2024

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hvala Bogu, pa je sada u Saudijskoj Arabiji i mogao je da dođe kući, kaže ponosni tata.

MITAR ZBOG ARAPA NA BOŽIĆ S PORODICOM: Aleksandrov otac Ivica Mitrović otkrio detalje slavlja

Foto: fss.rs

Aleksandar Mitrović

Aleksandar Mitrović je golom Portugalu odveo Srbiju na prošlo Svetsko prvenstvo, a onda je bio među najzaslužnijima za plasman i na Evropsko prvenstvo, koje će se ove godine održati u Nemačkoj. Zato ne čudi da je Mitar dobrim partijama i golovima zaslužio unosan ugovor u Saudijskoj Arabiji, u Al Hilalu, gde je prešao iz znatno poznatijeg Fulama u Engleskoj.

To što se s Ostrva preselio na Bliski istok umnogome je promenilo Aleksandrove navike, a jedna od njih prija i njegovim najbližima. Naime, dok je nastupao za Njukasl i Fulam, Mitrović je u ovo doba godine uglavnom bio okrenut profesionalnim obavezama, pa je za praznike obično bio na terenu. Sad, kad je u Saudijskoj Arabiji, gde je trenutno pauza, mogao je da da sebi oduška i Božić provede s porodicom, što je za Republiku s oduševljenjem otkrio njegov otac Ivica Mitrović.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Ivica Mitrović


- Aleksandru i nama mnogo znači da budemo za praznike, za Božić. Hvala Bogu, pa je sada u Saudijskoj Arabiji i mogao je da dođe kući. Slavimo uobičajeno, prema svim srpskim običajima, uz božićnu trpezu. Obično to nije bio slučaj, pa smo ili bili odvojeni ili smo mi išli kod njega. Mi se, kao porodica, oduvek držimo zajedno, nikada naš Aleksandar nije bio sam u svetu, pogotovo ne na praznike. To nam mnogo znači - počeo je Ivica za naš list, pa nastavio u dahu:

- Sin nam je uvek imao našu punu podršku. I danas smo uz njega, pomažemo njemu i snajki Kristini koliko možemo. Da ih rasteretimo bar kad treba da pričuvamo unuke, nije im lako s troje dece. Moramo da pomognemo da Aleksandar može da se fokusira samo na fudbal, na treninge i utakmice.

Mitrović je kao nagradu za igre u 2023. dobio Zlatnu loptu, koju tradicionalno dodeljuje FSS, zbog čega je njegov otac i te kako ponosan. U ovoj godini predstoji nam Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, a Ivica ima velika očekivanja.
Republika

Foto: Al Hilal

Mitrović na zasluženom odmoru od Al Hilala


- Ponosan sam kao otac, priznanje je kruna velikog rada, zalaganja i poštenja. Istina, i Bog ga je pogledao da se nađe u pravom momentu na pravom mestu i iskoristio je šansu. Prvo u Partizanu, a posle i u ostalim klubovima. Nadam se da će i ove godine biti u konkurenciji, a to dosta zavisi od igara na EVRO 2024. Nadam se da će lični uspeh opet preneti na reprezentaciju i da ćemo možda osvojiti neku medalju u Nemačkoj. Ja sam uvek bio veliki optimista po pitanju njegove karijere. Od njegove šeste godine sam znao da će biti vrhunski sportista, a on je sam izabrao fudbal. Vredno je radio, mi smo, kao porodica, uvek bili uz njega. Majka je, recimo, išla s njim dok je bio u Briselu (Anderleht) i u Londonu (Njukasl). I snajka ima velike zasluge - zaključio je Ivica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading