PROFAJLER RAZOTKRIO TAJNE MILENE POPOVIĆ: Mišljenje okoline ne može da je poremeti, ona je jaka žena!

Autor:

Vesti

01.01.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milena Popović, državna sekretarka u ministarstvu turizma i omladine je jaka žena, koju mišljenje okoline ne može da poremeti, smatra psiholog Snežana Repac.

U novoj emisiji Profajler koja se odnedavno emituje na Jutjub kanalu Republika news otkrili smo tajne Milene Popović, državne sekretarke u ministarstvu turizma i omladine, koja je imala zadatak da izabere jedan od ponuđenih oblika.

- Biram jedinicu. Inače volim krug, a i nekako se sve u životu vrti u krug. Kako dobro, tako i ono loše, a i ovo u sredini me podseća na neki cvet, a cveće inače jako volim, tako da, eto, to je neki razlog zašto sam izabrala jedinicu - prokomentarisala je Milena svoj izbor.

Republika

Foto: Republika.rs

Profajler izbor Milena Popvić

O tome koliko izbor oblika može da otkrije neke stvari o našem karakteru, psiholog Snežana Repac kaže:

- Osnovni geometrijski oblici, kao što su trougao, krug i kvadrat su nešto na šta je naša ruka navikavana još u ranom detinjstvu. Tako možemo da ustanovimo koji je nivo fine motorike kod dece i vidimo da deca prvo crtaju krug, zbog toga što je on lični izbor deteta. Bez obzira šta im mi nametali, oni će uvek prvo izabrati da crtaju krug, jer je to najrpirodniji pokret. Naše kretanje u prirodi je kružnog oblika, kao i naše kretanje u raznim životnim situacijama je kružnog oblika i njima je zato krug najbliži i najednostavniji. Nešto komplikovaniji je trougao, jer kod njegovog crtanja mora da postoji određena kontrola pokreta i sposobnost shvatanja dimenzija prostora, kao i shvatanje identiteta elemenata koji treba da se povežu iz jednog poteza. Što se tiče kvadrata, on podrazumeva da su krug i trougao prethodno savladani. Sami oblici u sebi isto tako mogu da budu povezani nekim doživljajem pokreta, te nam njihov izbor može otkriti dosta toga o nekim ličnostima - smatra naša sagovornica.

Komentarišući šta je izbor Milene Popović, državne sekretarke u ministarstvu turizma i omladine otkrio o njoj, Repac kaže:

 - Odmah ću se prisetiti da je ona istoričar umetnosti i vrlo slikovito je objasnila svoj izbor. Dala nam je dosta podataka, što nam olakšava da ga prokomentarišemo. Sam izbor broja jedan u ovom testu govori o tome da je osoba postala veoma nepoverljiva. Na osnovu samo jednog testa možemo zaključiti da osoba koja bira ovaj crtež ima u sebi strah od ljudi, a kada pogledamo tu osobu, to verovatno nikada ne bismo rekli. Ovaj izbor naglašava to da osoba koja ga je negde imala traumatično iskustvo ili je imala iskustvo razočarenja u ljude. Ono ide do te mere da se negde osoba čak i povlači, jer ima problem da ponovo nekom pokloni poverenje. 


O tome koliko je njen izbor sličan sa njenim karakterom, Snežana Repac kaže da u velikoj meri ima poklapanja.

 - Interesantno je kako se u nekoj meri tumačenje testa poklapa sa onim što mi znamo o njoj. Defintivno su se tu okolnosti poklopile i možemo da kažemo da je test dotakao nju lično i da će ona kad ovo bude pročitala zapravo prepoznati ono nešto što krije duboko u sebi - kaže Repac i dodaje:

- Ona je pre svega jedna jaka žena. To je minimalno što možemo reći. Osoba koja je imala takav život i doživela veliku tragediju, a pored svega uspela da bude majka i da se izbori sa svim i svačim, da na poslovnom polju uspe,  dođe na mesto državnog sekretara, za sve to, zaista je potrebna velika koncentracija i hrabrsot.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Marija

01.01.2024 21:32

Ta " gospođa" ničim nije zaslužila ovoliki medijski prostor. A njeni postupci joj ne služe na čast...pametan bar ćuti i ne ističe se.