PODIGNUTA NOVA OPTUŽNICA PROTIV ROBERTA MENENDEZA! Jovanov ukazao na njegovo prijateljstvo sa Đilasom i ostatkom opozicije: Išli da se žale na korupciju kod čoveka ogrezlog u istoj!

Autor: D.B.

Vesti

03.01.2024

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovanov raskrinkao opoziciju!

PODIGNUTA NOVA OPTUŽNICA PROTIV ROBERTA MENENDEZA! Jovanov ukazao na njegovo prijateljstvo sa Đilasom i ostatkom opozicije: Išli da se žale na korupciju kod čoveka ogrezlog u istoj!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić/Rade Prelic/AP

Milenko Jovanov, narodni poslanik i član GO SNS-a oglasio se na društvenoj mreži "X", gde je komentarisao haošenje Roberta Menendeza, protov kog je juče podignuta optužnica za zloupotrebu službenog položaja, nakon što je već optužen da je politički uticaj koristio kako bi pomogao Vladi Egipta.

Jovanov je podsetio da je u pitanju prijatelj Dragana Đilasa, koji je, podsetimo, zajedno sa Marinkom Tepić i Borkom Stefanovićem, kod istog, išao da se žali na navodnu korupciju u Srbiji.

- Još jedan Đilasov ortak... On, izgleda, u svakoj zemlji ima ortaka optuženog za korupciju! To neka korupcionaška internacionala, neko tajno društvo korumpiranih, šta li?! - napisao je Jovanov. 

 

 

Naime, Menendez se pre godinu dana sastajao i sa delegacijom SSP koju su činili Dragan Đilas, Borko Stefanović i Marinika Tepić. Kako su naveli, "delegacija SSP predočiće američkim partnerima i stranačke stavove o stanju demokratije, načinima za borbu protiv korupcije, kao i o medijskim slobodama u Srbiji".

 

Senatoru Bobu Menendezu, predsedniku Komiteta za spoljne poslove američkog Senata i jednom od najuticajnijih senatora,... Posted by Marinika Tepić on Петак, 30. септембар 2022.

 

Podsećamo, federalni tužioci navode da je Menendez, između ostalog, prihvatio karte za trke automobila i druge poklone iz Katara u okviru višedecenijske korupcijske šeme, piše Njujork tajms.

On je navodno prihvatao poklone od biznismena Freda Dejbsa, povezanog sa Katarom.

"Kada je prihvatio neke od tih poklona, gospodin Dejbs je očekivao da će Menendez zauzvrat da preduzme akcije u korist Vlade Katara i samog Dejbsa, koji je tražio ulaganje više miliona dolara u fond koji je povezan sa katarskom vladom", navodi se u optužnici.


Pored toga, Menendez je optužen i da je delovao kao strani agent u korist egipatske vlade.

Novom optužnicom proširene su optužbe na račun Menandeza za kog se tvrdi da je čak i dok je bio na čelu kongresnog Komiteta za spoljne poslove koristio svoj službeni položaj u korist stranih vlada u zamenu za stotine hiljada dolara.

U oktobru prošle godine, tužioci su optužili Menendeza i njegovu suprugu Nadin da su radili u korist egipatske vlade.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Đorđe

03.01.2024 09:39

Menendez je ogrezao u korupciji.

Anja

03.01.2024 09:45

Uzaludno Đilas traži pomoć od stranaca, nikako da shvati da je najvažnije šta narod u Srbiji misli!

Terzo

03.01.2024 10:02

Šta ima čudno u obraćanju propalih lidera opozicije korumpiranom Mendezu jer sličan se sličnom obraća.

Elmo

03.01.2024 10:04

Stara opoziciona priča, lopovi koji najglasnije viču "hvatajte lopova".