"ĐILAS I MARINIKA NAM PLAĆALI DA PRAVIMO HAOS NA PROTESTIMA!" Sve se čuje na snimku, pa palo i priznanje u policiji, isplivalo i koliko su odrešili kesu - odmah pokrenuta istraga!

Autor:

Vesti

19.12.2023

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na snimku koji je Kurir objavio jasno se čuje kako dvadesetogodišnji mladić iz Jagodine priznaje da od Tepićeve i Đilasa novac prima svake nedelje.

"ĐILAS I MARINIKA NAM PLAĆALI DA PRAVIMO HAOS NA PROTESTIMA!" Sve se čuje na snimku, pa palo i priznanje u policiji, isplivalo i koliko su odrešili kesu - odmah pokrenuta istraga!

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ, ST/V. LUKIĆ

Dragoslav Milojević (20) iz Jagodine, jedan od dvojice mladića koji su sinoć fizički napali direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića ispred zgrade Republičke izborne komisije tokom protesta opozicije, u policiji je priznao da su mu lideri koalicije "Srbija protiv nasilja" Dragan Đilas i Marinika Tepić platili da izaziva nerede, piše Kurir.

Kako navodi dobroobavešteni izvor iz istrage, on je u policiji ispričao da mu mesecima unazad Đilas i Tepićeva daju po 150 evra nedeljno kako bi fizički napadao državne funkcionere, uz obavezu i da prisustvuje na svakom protestu i izaziva haos. Rekao je da ima saznaja da osim njega Đilas plaća i druge studente, mahom iz Beograda i Niša.

Na snimku koji je Kurir objavio jasno se čuje kako dvadesetogodišnji mladić iz Jagodine priznaje da od Tepićeve i Đilasa novac prima svake nedelje.

- Marinika mi daje 50 evra nedeljno i Đilas nedeljno 100 - čuje se na snimku. Na pitanje šta on treba da radi za te pare, mladić kaže:

- Da pravim nerede.

Na pitanje da li su mu oni to rekli i dali zadatak Milojević odgovara potvrdno.

U izjavi u policiji on je ponovio ove tvrdnje.

- Od 6. februara ove godine svake nedelje dobijam novčani iznos od 100 evra od Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde i 50 evra nedeljno od Marinike Tepić, potpredsednice SSP kako bih na protestima verbalno i fizički napadao pripadnike republičkih organa i druge državne zvaničnike. Navedeni novac svake nedelje dobijam u gotovom u prostorijama Stranke slobode i pravde u ulici Vojvode Stepe 199, a za isti sam u obavezi da prisustvujem svim skupovima u čijoj organizaciji učestvuje SSP i da donosim jaja koja delim drugim učesnicima skupa kako bismo zajedno gađali zgrade institucija, a u obavezi sam da vređam političke neistomišljenike - naveo je Milojević u izjavi policiji.

On je rekao da ima saznanja i da Đilas finansira čitav niz studenata, mahom iz Beograda i Niša koji podržavaju SSP i promovišu njihovu politiku.

Podsetimo, Miladin Kovačević napadnut je sinoć oko 22 časa ispred zgrade RIK-a kada je krenuo kući sa vanredne sednice te institucije. Njega su dvojica mladića oborila za zemlju, usled čeka je udario leđa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Bubi

19.12.2023 17:14

Onome ko plaća ove ljude da prave nemire i rade protiv Srbije treba da se sudi u skladu sa zakonom!

Dikan

19.12.2023 17:37

Uvek bilo. Ono što radiš pa optužiš druge !

Nina

19.12.2023 18:49

Sramotno, na šta su sve spremni Marinka i Đilas. Zato su tako i prošli na izborima

caca

19.12.2023 19:08

@Nina - Svi bi trebali biti informisani o onome što se dešava, dobro je da ste to istražili.