HALJINA PRINCEZE DAJANE PRODATA ZA VIŠE OD MILION DOLARA: Ova kreacija je njen najskuplji komad odeće u istoriji (FOTO)

Autor: P. R.

Zabava

19.12.2023

16:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crna večernja haljina koju je nosila princeza Dajana 1985. godine prodata je po neverovatno visokoj ceni od 1.148.080 dolara!

HALJINA PRINCEZE DAJANE PRODATA ZA VIŠE OD MILION DOLARA: Ova kreacija je njen najskuplji komad odeće u istoriji (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Princeza Dajana

Na nedavnoj aukciji u Holivudu, jedna posebna haljina privukla je pažnju javnosti i oborila modne rekorde. Naime, crna večernja haljina koju je nosila princeza Dajana 1985. godine, prodata je po neverovatno visokoj ceni od 1.148.080 dolara, što je čak 11 puta više od prvobitnih procena. Ova izuzetna haljina, koja se prodala kao komplet s naramenicama, plavom baletskom suknjom od organdija, velikom mašnom i lentom, sada drži titulu najskuplje prodate haljine princeze Dajane na aukciji.

Do sada, rekord aukcije držala je princezina haljina boje patlidžana koja je prodata za 604.800 dolara, ali je sada ta cifra značajno nadmašena. Ova crna večernja haljina, koju je dizajnirao čuveni marokanski modni dizajner Žak Azgari, poznat po kreiranju i Dajanine venčanice 1981. godine, Ledi Di nosila je tokom kraljevske turneje s princem Čarlsom u Italiji 1985. godine, kao i tokom koncerta Simfonijskog orkestra u Vankuveru 1986. godine.

Republika

Foto: JLPPA / Bestimage / Profimedia

Haljina princeze Dajane

Inače, Žak Azgari je osmislio ovu haljinu s posebnim dodatkom baletske suknje, posvećene Engleskom nacionalnom baletu, čija je princeza Dajana bila ponosna pokroviteljka. Ovaj detalj dodatno je naglasio posebnost haljine i njen značaj, što je verovatno doprinelo visokoj ceni na aukciji. Osim toga, činjenica da je haljina prodata kao komplet s naramenicama, mašnom i lentom, dodatno je naglasila njen istorijski i kolekcionarski značaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading