NIN NISKO PAO: Brani uhvaćenog s mitom u džepu! Nekadašnji direktor Infrastrukture Železnice Srbije se pere preko nedeljnika!

Autor:

Vesti

28.12.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedeljnik NIN stao u odbranu Miroljuba Jevtića, bivšeg direktora Infrastrukture Železnice Srbije, kojie je osuđen na jednu godinu zatvora zbgo primanja mita.

NIN NISKO PAO: Brani uhvaćenog s mitom u džepu! Nekadašnji direktor Infrastrukture Železnice Srbije se pere preko nedeljnika!

Foto: Tanjug/Infrastrukture zeleznice Srbije

Nedeljnik NIN otvoreno je stao na stranu Miroljuba Jevtića, bivšeg direktora Infrastrukture Železnice Srbije, koji je zbog mita u iznosu od 10.000 evra osuđen na godinu zatvora.

Naime, on je dao veliki prostor Jevtiću, koji je pokušao da se opere od svega što se zbivalo u Železnici, dok je on bio na njenom čelu. Iako mu je u kancelariji pronađen novac u vrednosti od 10.000 evra, za koji je dokazano da je bio mito u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, zbog čega je pravosnažno osuđen 2021. godine na godinu dana zatvora, Jevtić je za NIN istakao da je bio "žrtva progona, jer nije želeo da učestvuje u kriminalu i korupciji".

- Bio sam na brutalan način sprečavan u svemu dobrom što sam pokušavao da uradim. Sprečavan sam u tome na sve načine: opstrukcijama pri izvođenju radova, pri isporuci materijala, pri vršenju eksproprijacije, pri izdavanju građevinskih dozvola, fingiranim štrajkovima, zastrašivanjem na način da mi se noću ulazi u kancelariju i ostavljaju upaljena svetla, kroz medijske napade zbog čega sam za dve godine dao 300 saopštenja - kazao je Jevtić za NIN i naveo da mu je cela priča sa mitom podmetnuta.


On je naveo i da mu je nuđeno da radi za tadašnjeg ministra policije, Nebojšu Stefanovića, što je, kako kaže odbio.

- Poziva me Dmitar Đurovic (bivši direktor Koridora Srbije), kum Nebojše Stefanovića, u njegovo ime, u Gradski odbor SNS avgusta 2018. Bukvalno se od tada zalepio uz mene kao flaster. Novembra 2019. nudi mi da radim za Stefanovića i da prekinem komunikaciju sa Zoranom Mihajlović. Odmah sam mu rekao da ne radim za Zoranu, niti ću da radim za Nebojšu - prao se Jevtić, koji je rekao da se plašio za sopstveni život.

Republika

Foto: Republika

 

 

O tome koliko je ceo tekst jasan pokušaj da se Jevtić prikaže kao žrtva vlasti, iako je u pitanju čovek kom je 10.000 evra pronađeno u kancelariji, dokazuje i činjenica da ispod teksta nema potpisanog novinara, već se navodi da je tekst radio "istraživački tim NIN".

 

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading