MENENDEZ U CENTRU SKANDALA ZBOG KORUPCIJE: Đilas, Stefanović i Marinika se sastajali sa senatorom koji je primao mito

Autor:

Vesti

24.09.2023

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki senator Robert Menendez, demokrata iz Nju Džersija, i njegova supruga suočavaju se sa ozbiljnim optužbama za primanje mita u vezi sa njihovom vezom sa trojicom biznismena iz te države, saopštili su u petak savezni tužioci.

MENENDEZ U CENTRU SKANDALA ZBOG KORUPCIJE: Đilas, Stefanović i Marinika se sastajali sa senatorom koji je primao mito

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić/Rade Prelic/AP

 Kancelarija američkog tužioca na Menhetnu optužila je Menendeza i suprugu da su primili hiljade dolara mita u zamenu za korišćenje moći i uticaja koje ima kao senator, kako bi zaštitili i pomogli biznismenima da se obogate, kao i da omoguće korist vladi Egipta.

Optužnica tvrdi da je mito obuhvato gotovinu, zlato, uplate za hipoteku za kuću, nadoknadu za posao sa minimalnim zahtevima, luksuzno vozilo i druge stvari od finansijske vrednosti. Menendez je  ovdašnjoj javnosti poznat po izjavama protiv formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu, favorizovanju lažne države i zalaganju za kažnjavanje Srbije, kao i po svojim opaskama na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Bob Menendez je bio među potpisnicima pisma predsedavajućih spoljnopolitičkim odborima SAD, Ujedinjenog kraljevstva i EU, kao i američkih kongresmena, koje je potpisalo više od 50 parlamentaraca, među njima i Menendez, a u kojem su od svojih vlada zatraži "kritičniji odnos prema Srbiji", ističući da politika Beograda "neće funkcionisati za Balkan".

Menendez se pre godinu dana sastajao i sa delegacijom SSP koju su činili Dragan Đilas, Borko Stefanović i Marinika Tepić. Kako su naveli, "delegacija SSP predočiće američkim partnerima i stranačke stavove o stanju demokratije, načinima za borbu protiv korupcije, kao i o medijskim slobodama u Srbiji".

 

 

Sa ove distance, nema sumnje da su pronašli prave partnere jer je senator Robert Menendez, sa kojim su se sastali, juče osumnjičen je u SAD za primanje mita.

Foto: twitter

 

 

Sa zvaničnih naloga opozicione partije kao i sa naloga organizatorke protesta "protiv nasilja" Marinike Tepić, može se pročitati da su imali dobar sastanak Menendezom. Tada je delegacija SSP senatoru Menendezu i njegovom timu predstavila predlog za formiranje regionalnog centra za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala. Oni su sa Menendezom pričali i o "važnosti uvođenja sankcija Rusiji".

Republika

Foto: twitter

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče u Njujorku da je jasno da je američki senator Bob Menendez, koji je optužen za koruptivne radnje, albanski lobista i da će sve to sada polako izlaziti na videlo. Vučić je istakao da je Menendez bio najmoćniji albanski lobista i da nije postojao niko ko je bio lošiji prema Srbima ili ko je obavljao prljaviji posao u korist Albanaca od Boba Menendeza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Nebojša

24.09.2023 13:24

Izgleda da i naša opozicija radi za Albance.

Ena

24.09.2023 13:38

Ništa čudno. Kriminalci se sastaju sa kriminalcima.

Srđa

24.09.2023 14:02

Opozicija je oduševljena takvim ljudima koji su simbol korupcije.

Sara

24.09.2023 14:04

Kriminalci sa kriminalcima. Bruka i sramota.