OTKRIVENA JOŠ JEDNA LAŽ ĐILASOVACA: Vlast kritikovana na RTS-u više od opozicije!

Autor: Kurir

Vesti

27.12.2023

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

RTS i izveštavanje tokom izborne kampanje

OTKRIVENA JOŠ JEDNA LAŽ ĐILASOVACA:  Vlast kritikovana na RTS-u više od opozicije!

Foto: shutterstock


Najnovije istraživanje o izveštavanju medija tokom izborne kampanje otkriva da je na Radio-televiziji Srbije emitovano više negativnih sadržaja o vlasti nego o pretendentima na vlast.

Monitoring je pokazao da je u informativnom programu RTS i emisijama specijalizovanim za izbornu kampanju vlast predstavljena u negativnom svetlu čak 3 sata, 48 minuta i 29 sekundi.



Kritički nastrojen javni servis



Analiza je obuhvatila širok spektar emisija, a rezultati su pokazali da je vladajućoj koaliciji bilo posvećeno 10,52% negativnog sadržaja.

Ovaj podatak može da šokira samo deo gledalaštva koji prati isključivo medije u vlasništvu Dragana Šolaka, dok je sasvim logično da je javni servis kritički nastrojen prema Vladi, predsedniku, ministrima i ostalim akterima vlasti.


Objektivnost medija



Opozicioni političari, ukoliko bi se potrudili da budu objektivni, možda više ne bi imali razloga da svoje proteste izmeštaju ispred zgrade RTS i traže oslobađanje javnog servisa.

Činjenice pokazuju da javni servis nije u potpunosti naklonjen vlasti, što dovodi u pitanje opravdanost takvih protesta.



Šolakov medijski sistem



Gledaoci koji prate medije u vlasništvu Dragana Šolaka mogu biti lišeni objektivne slike, s obzirom na ponavljanje narativa u kojem se tvrdi da javni servis radi u službi vlasti.

Ovo postavlja pitanje balansiranosti izveštavanja i uticaja medijskih vlasnika na percepciju javnosti.



Pritisci na javni servis



Opozicioni političari su često optuživali Aleksandra Vučića za uređivanje Dnevnika, ali podaci pokazuju da je upravo on prvi na listi po negativnim minutima, sa desetoprocentnim učešćem.

Takođe, targetiranje novinara i direktan vid pritiska na njihov rad, kao što je upad sa motornim testerama u RTS, postavlja pitanje pristupa opozicije prema javnom servisu.


Demokratija i profesionalni rad medija



Neki tvrde da opozicija želi da od javnog servisa napravi televiziju poput N1, koja je u svom programu posvetila 207 sati napadima na Aleksandra Vučića. Ovo postavlja pitanje percepcije demokratije i profesionalnog rada medija u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (23)

Loading
Jelena

27.12.2023 20:20

Sram ih bilo svega! Narod je izabrao ko ce voditi ovu drzavu ,mogu samo da iznose lazi I pricaju negativno! Treba da ih je sramota svega!

Anja

27.12.2023 20:31

Izgleda da je i RTS postao medij dvostrukih aršina.

Binče

27.12.2023 20:34

Svaki medij ima slobodu pisanja i izveštavanje ali da to rade objektivno i nepristrasno.

Mira

27.12.2023 20:35

Đilas uvek smišlja laži iglumi žrtvu medija, a u stvari je vlast ta koju svi mnogo više kritikuju pa i RTS.