VUČIĆ O UPADU KURTIJEVE POLICIJE U RAJSKU BANJU: Žele da zatru srpsko ime na KiM, to rade temeljno uz glasno ćutanje sveta!

Autor:

Vesti

21.12.2023

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić ističe da je Kurtijev cilj da se zatre sve što je srpsko na Kosovu i Metohiji.

VUČIĆ O UPADU KURTIJEVE POLICIJE U RAJSKU BANJU: Žele da zatru srpsko ime na KiM, to rade temeljno uz glasno ćutanje sveta!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obraćanja medijima nakon obilaska završnih radova na vijaduktu kod Vrbasa govorio i o upadu Kurtijeve policije u Rajsku banju.

- Oni bi da se najpre zatre ima Banjska i Rajska banja, a onda da se zatre srpsko ime na KiM. To rade temeljeno, uz glasno ćutanje sveta, ali opstaće Srbi - kazao je Vučić.

Podsetimo, direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da upad prištinske policije u kompleks "Rajska banja" u Banjskoj, kod Zvečana, predstavlja deo plana etničkog čišćenja Srba iz južne pokrajine.

- Priština je i na ovaj način potvrdila svoju nameru sveobuhvatne okupacije severa Kosova i Metohije i poručila da Srbija nema pravo da na bilo koji način pomaže svom narodu, budući da je turističko-rekreativni kompleks 'Rajska banja' jedna od strateških investicija Beograda na severu Kosova i Metohije - istakao je Petković u saopštenju.


Prema njegovim rečima, osim što su ovom demonstracijom sile još jednom napadnuta kolektivna prava srpskog naroda, prekršeno je i u današnjem svetu neprikosnoveno pravo na nepovredivost imovine, "jer ekstremisti iz Prištine i opštinama i Srpskoj pravoslavnoj crkvi i privatnim licima na severu pokrajine sad već svakodnevno, bez ikakve zadrške i potrebe da se za to pravdaju, na najbezočniji način povređuju i otimaju imovinu - rekao je on.

- Politički ekstremisti u Prištini uživaju u zlostavljanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a posebno to vole da rade na naše velike nacionalne i verske praznike. Tako su i danas, na Svetog Nikolu, pripadnici Kurtijeve policije upali u kompleks 'Rajska banja', u opštini Zvečan, i odande potpuno bespravno i pod pretnjom silom isterali radnike koji rade na održavanju istoimenog hotela i restorana. Srbima je na ovaj način još jednom iz Prištine poručeno da nemaju pravo na razvoj svojih lokalnih zajednica, niti pravo na posao i socijalnu sigurnost - dodaje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (43)

Loading
Ena

21.12.2023 12:06

Dok je Vučić na čelu Srbije braniće svakog Srbina gde god on živeo.

Jovan

21.12.2023 12:14

Vučić uvek podržava Srbe sa KiM i bori se za njih

Jana

21.12.2023 12:15

Kurti na sve načine pokušava da otera Srbe sa KiM! SNS neće to dozvoliti! Boriće se za bezbednost i mir svog naroda!

Milica Savic

21.12.2023 12:16

Kurti jedino zeli da naudi Aleksandru Vucicu ali neće uspeti u tome