NASILNIK SA PROTESTA PROPAGIRA NEZAVISNOST KIM: Ristić se zalaže i za savez Kosmeta i Albanije!

Autor:

Vesti

20.12.2023

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Ristić, poznat po svojim antisrpskim stavovima, neretko je navodio da Kosovo i Metohija nije srpska zemlja, već nezavisna država

NASILNIK SA PROTESTA PROPAGIRA NEZAVISNOST KIM: Ristić se zalaže i za savez Kosmeta i Albanije!

Foto: printskrin/društvene mreže

Jedan od glavnih i najglasnijih nasilnika koji su na sinošnjem protestu, u organizaciji "Srbije protiv nasilja" čiji je stožer SSP Dragana Đilasa, pravili haos ispred sedišta Republičke izborne komisije (RIK) Nikola Ristić poznat je po svojim antisrpskim stavovima. Neretko je navodio da Kosovo i Metohija nije srpska zemlja, već nezavina država, a propagira i savez Kosmeta i Albanije.

- Srpski zvaničnici pričaju o ljudima iz šume dok masovno seku stabla širom Srbije. Albanci uveli potpunu zabranu seče šuma. Da zaslužili smo da Kosovo bude najpre nezavisno, a zatim u savezu sa Albanijom. Oni će sigurno bolje voditi računa o toj teritoriji - pisao je Ristić na društvenoj mreži X. 

Foto: printskrin/društvene mreže

Tvit Nikole Ristića

U nizu takvih stavova zabeležen je i onaj da je srpske mladiće iz Banjske nazvao teroristima i iskazao nevericu jer je zbog njihove pogibije proglašen dan žalosti u Srbiji. 

Inače, Ristić  koji na protestima p"redstavlja studente", nije student. On je aktivista NVO "Krovna organizacija mladih Srbije" i vlasnik je reklamne agencije "DP Media" iz Beograda. Samostalni preduzetnik, sa profitom od pet miliona dinara, i saradnik Dojče velea, Crte, Istinomera.  Ristić dobio je ponudu od Norberta Šinkovića, regionalnog projekt menadžera Dojče velea da bude "konsultant za monitoring". Norbert je tokom 2023. godine nudio novac za ove usluge u sklopu "regionalnih medijskih projekata", čiji su nosioci nemački Dojče vele i "Nemačka organizacija za međunarodnu pomoć". U pitanju su projekti za promociju medija na društvenim mrežama. Ta ponuda upućena je  Ristiću, čija kompanija DPmedia sarađuje pored Dojče velea, i sa CRTOM i Istinomerom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (49)

Loading
Iva

20.12.2023 13:45

Ovo je sramotno! Ristićevi antisrpski stavovi su neprihvatljivi.

Jana

20.12.2023 13:46

Niko ne bi trebao podržavati nasilnike poput Ristića koji šire netrpeljivost

Ema

20.12.2023 13:46

Zašto bi neko podržavao nekoga ko negira srpski identitet Kosova i Metohije.

Nina

20.12.2023 13:48

Ristićeva podrška nezavisnosti Kosova je uvredljiva za srpski narod.