DOSIJE "MARINIKA": Šta sve krije najbliža saradnica Dragana Đilasa, lidera liste ''Srbija protiv nasilja''

Autor:

Vesti

11.12.2023

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oni koji je dobro poznaju kažu da je uvek bila fascinirana luksuznim životom i da su joj finansijeri "pomogli" da podmiri visoke troškove.

DOSIJE "MARINIKA": Šta sve krije najbliža saradnica Dragana Đilasa, lidera liste ''Srbija protiv nasilja''

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, Printscreen

Odakle pare za luksuzan život, da li je bila član Antife i Žena u crnom, po čijem nalogu je lobirala za rezoluciju o genocidu u Srebrenici...

Marinika Tepić, desna ruka Dragana Đilasa, lidera liste "Srbija protiv nasilja", duguje javnosti mnoge odgovore, od spekulacija da ima zapadne finansijere, pa do toga u čije ime zastupa antisrpske političke stavove.

Oni koji je dobro poznaju kažu da je uvek bila fascinirana luksuznim životom i da su joj finansijeri "pomogli" da podmiri visoke troškove. Prema rečima insajdera bliskog Mariniki, ona poseduje najmanje dva stana u Srbiji, od kojih je jedan registrovan na njeno ime i nalazi se u centru Pančeva, površine 100 kvadratnih metara, vredan oko 120.000 evra. Drugi stan se vodi na njenog supruga, u jezgru Novog Sada, površine 163 kvadrata i vrednosti od oko 450.000 evra. Ukupna vrednost imovine je blizu 600.000 evra.

OČIGLEDAN ODGOVOR

Taj insajder takođe tvrdi da ona poseduje najmanje dva automobila, jeftiniji folksvagen polo za posao, ali i porše kajen od najmanje 80.000 evra, koji koristi za privatna putovanja. Ovi troškovi očigledno nisu u skladu s njenom i muževom zaradom.

- To pokazuje da je novac zarađivala ili kroz političke aktivnosti, za šta nije sposobna, ili je sredstva dobijala od Zapada, pa je veliki deo toga iskoristila za privatni život. Odgovor je očigledan - kaže upućeni sagovornik.

Neki zaključci se, dodaje on, mogu izvući iz dugogodišnjeg zalaganja i lobiranja za neke zapadne inicijative. Pre svega, Marinika je već duže vreme aktivno uključena u pokrete Antifa i Žene u crnom. Ona je čak i sama otkrila da prima pare od pokreta Antifa, za koji se zna da ga finansira Džordž Soroš, dok su Žene u crnom, podizvođač Antife na Balkanu, dokazano antisrpski orijentisane.

Pored toga, oni koji je dobro znaju tvrde da su je 2016. Britanci finansirali i, zauzvrat, tražili od nje da potpiše rezoluciju o "srebreničkom genocidu" u Skupštini Srbije. A godinu dana kasnije, tokom zasedanja Skupštine, izjavila je da "genocid nije pitanje broja, da li je žrtava bilo 100 ili 100.000, nego je pitanje osmišljene namere da se neki narod istrebi, nestane. Dakle, tu je suština upravo ta genocidna namera". Ovako iznesena definicija genocida ima jak trag Britanije jer druge države potpuno drugačije definišu šta je to genocid.

SVE NAPRASNO "ZABORAVILA"

Marinika se takođe zalagala za uvođenje sankcija Rusiji, kao i svojevremeno za otcepljenje Vojvodine. Sve te njene izjave u Srbiji nisu dobro primljene i ne idu u prilog izbornoj kampanji Đilasove liste, tako da ona sada tvrdi da to nikada nije izgovorila.

- Možda čak ni njeni zapadni finansijeri nisu očekivali da će novac koji dobija za prozapadno-antisrpsku kampanju staviti u svoj džep. Jasno je da bi dolazak na vlast njene opcije doneo nemerljivu štetu Srbiji, ali njene sponzore nije briga za srpski nacionalni interesi, kulturnu tradiciju i blagostanje naroda - zaključuje insajder iz Tepićkinog bliskog okruženja.

Gurala LGBT agendu

Dok je bila u vladi Vojvodine, Tepićeva se ozbiljno zalagala za uvođenje LGBT obrazovanja u osnovnim školama. Mnoge velike zapadne nevladine organizacije koje se bave LGBT temama zatražile su od nje da se maksimalno angažuje oko promovisanja te ideje u Srbiji i obezbeđivale joj sredstva za te aktivnosti.

Imovina

- stan u Pančevu
120.000 evra
- stan u Novom Sadu (na ime muža)
450.000 evra
- porše kajen
80.000 evra

Radomir Lazović: Pare od Kurtija i Rokfelera

Član liste kome je Đilas poverio važne zadatke ne odgovara na pitanje da li preko svoje NVO Mikro art dobija pare od Kurtijevog predstavnika Hakija Abazija, direktora "Rokfeler" fondacije.

Takođe, bez odgovora je i pitanje o dokumentaciji koja dokazuje da je novac koji je njegovo udruženje dobijalo od albanskih lobista i ostalih stranih fondacija dodeljivao sam sebi, preko ugovora o delu koje je potpisivao i kao poslodavac i kao zaposleni. Navodno, potpisao je ugovor o delu sam sa sobom, odnosno s Mikro artom, na osnovu kojeg je samo na jednom projektu zaradio 192.000 dinara.

Dobrica Veselinović: Od skinsa do "ekologa"

Ovaj navodni borac protiv nasilja krije da je u mladosti bio skinhed i podržavao neonacistički bend Cokule. Naime, 18. oktobra 1997. dvojica nacista-skinhedsa su brutalno pretukla 13-godišnjeg romskog dečaka Dušana Jovanovića, a jedan od onih koji prećutkuju mračnu prošlost je i kandidat Đilasove liste koji se predstavlja kao liberal i ekolog.

Upućeni kažu da je NVO Pravo na grad, registrovana u njegovom stanu, proteklih godina od stranih donatora primila stotine hiljada evra: 575.000 dinara u 2017, 470.000 dinara u 2018, 9.948.000 dinara (95.000 evra) u 2019. i 15.081.000 dinara (128.000 evra) u 2020.
Između ostalog, tvrdio je da su Srbi počinili genocid, "bez rasprave" i "nesumnjivo".

Aleksandar Jovanović Ćuta: Uputstva i pare iz Austrije

Od 2016. vodi opozicione pokrete protiv raznih srpskih energetskih i rudarskih projekata, a njemu bliski ljudi tvrde da je blizak austrijskoj obaveštajnoj službi pri javnoj bezbednosti (DSN). Navodno, redovno putuje u Austriju po uputstva, a preko posrednika dobija iz Austrije više od 10.000 evra mesečno.

Uz to, Jovanović je blizak i s austrijskim NVO aktivistom Gunterom Felingerom, koji je poznat kao antisrpski NATO agitator.

Miroslav Aleksić: Otimanje iz budžeta

Iz Dinkićevih Ujedinjenih regiona Srbije 2017. prešao je u Narodnu stranku Vuka Jeremića, navodno za veliku sumu novca. Britanski ambasador Majkl Davenport ga je gurao za ministra poljoprivrede 2016, ali je to tadašnji premijer Aleksandar Vučić odbio.
List Objektiv je 2021. objavio da je Aleksić preko tašte i tasta izvlačio novac građana Srbije.

- Aleksićev tast Ljubiša Knežević 2005. osnovao je udruženje Fond za unapređenje resursa građana, a za članove upravnog odbora postavlja koga drugog, nego zeta Mikija i ćerku Mariju. Kada je Ljubiša 2009. imenovan za šefa ekspoziture Nacionalne službe za zapošljavanje u Trsteniku, tada je krenulo i ispumpavanje novca, ukupno 24,16 miliona dinara od 2010. do 2012. - pisao je Objektiv.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (49)

Loading
Mika

11.12.2023 07:13

Marinika je izdajnik i veliki prevarant, gradjani su toga svesni.

Esa

11.12.2023 07:26

Dzaba Mariniki sve kada svoju zemlju naziva genocidnom.

Aca

11.12.2023 07:32

Ovo je prešlo sve granice normalnost nečije ponašanje

Ana

11.12.2023 08:01

Klupko Marinike Tepic poceo je da se odmotava