OPOZICIJA U LOVU NA IZDAJNIKE VUČIĆA! NUDE IM BRDA I DOLINE DA MU OKRENU LEĐA: Opasna i perfidna igra u finišu predizborne kampanje

Autor:

Vesti

03.12.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cilj je da se predsednik oslabi i na vlast dovedu oni koji bi sledili interese stranih centara moći.

OPOZICIJA U LOVU NA IZDAJNIKE VUČIĆA! NUDE IM BRDA I DOLINE DA MU OKRENU LEĐA: Opasna i perfidna igra u finišu predizborne kampanje

Foto: SNS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić redovno je na udaru tajkunsko-opozicione mašinerije, ali u finišu kampanje pokrenuta je i perfidna akcija, uz podršku mentora iz stranih centara moći. U pokušaju da se domognu vlasti, kako saznaje Republika, krenuli su u lov na (ne)posredne Vučićeve saradnike, računajući da će ga na taj način oslabiti i, u krajnjem ishodu, srušiti.

BEZ PODRŠKE NARODA

- Plan je da se vrbuju kolebljivci iz Vučićevog bližeg, pa i daljeg okruženja. I to se već uveliko čini na raznovrsne načine. Računaju na to da će neki da pokleknu, a druge oni da slome i od slučaja do slučaja primenjuju drugačije tehnike. Nude se funkcije, obećavaju privilegije da promene "dres", a pojedini i uslovljavaju, ucenjuju da mu okrenu leđa. Kako se bliže izbori 17. decembra, ne biraju sredstva da ostvare prljave ciljeve. Znaju da će ih teško ostvariti na izborima, da nemaju dovoljnu podršku naroda i onda pribegavaju podlim aktivnostima - priča sagovornik Republike.

Scenario se, kako ističe, uveliko razrađuje i ne isključuje udare na neke od bliskih Vučićevih saradnika.

Republika

Foto: printscreen

Miroslav Bjegović

Profesor Miroslav Bjegović, dekan Fakulteta za studije bezbednosti, za Republiku kaže da se finiš opozicione kampanje vidljivo ogleda u pokušaju vrbovanja i potkupljivanja pojedinih stranačkih i državnih funkcionera da pređu u tabor koji podržavaju zapadni centri moći, nudeći im visoke funkcije, pri čemu bi zanemarili njihovo bivše političko opredeljenje. Drugi taktički pokušaj, dodaje, jeste ucena i najava ugrožavanja njihove bezbednosti jer će politički biti proganjani, te da za njih neće biti mesta u Srbiji u slučaju pobede opozicije.

Kakve se sve taktike primenjuju

- ucenjivanje kompromitujućim materijalom

- podmićivanje novcem
- nuđene funkcija, ministarskih i ambasadorskih mesta

NAJSLABIJE KARIKE

- Moram naglasiti da su navedene radnje isključivo pod patronatom i nadzorom obaveštajnih zapadnih službi koje s pojedinim opozicionim blokovima imaju prisnu saradnju i zajednički cilj u Srbiji - srušiti Vučića, koji ne odgovara njihovim planovima.

Potencijalne najslabije karike su pojedinci u SNS koji su očekivali bolje pozicioniranje, ali su upravo oni manje interesantni i mogu biti eventualno samo malobrojni glasovi - ocenjuje Bjegović.

Bez obzira na navedene pokušaje opozicije u kojima ne biraju sredstva da bi došli na vlast, kako zaključuje, svima je jasno da su građani Srbije oni koji odlučuju o svojoj budućnosti i budućnosti Srbije i zato će sigurno dati poverenje onima u koje veruju, koji imaju rezultate i vode Srbiju napred.

Vučić: Stotine miliona evra za medijsku kampanju

Predsednik Vučić je, govoreći o prljavoj kampanji koju orkestrirano vode opozicija i tajkunski mediji, kazao da su za kampanju svrgavanja vlasti, za njegovo rušenje, potrošene stotine miliona evra dosad.
- Zašto je toliki napad na mene? Oni znaju da sam ja taj gromobran. Kod njih vrednosni stavovi ne postoje. To je ovaj iz Francuske Jovanović i priznao. Vrednosni stav je: "Hoću da budem vlast. I drugi isto. I hoću da budem vlast sa Đilasom. Jer sam se s Đilasom dogovorio kako ćemo da pljačkamo zajedno." I to je sve. Ujedinjuju se samo zbog novca.

Obradović: Kolebljivci spremni na sve

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Darko Obradović

Sva je prilika, prema oceni Darka Obradovića iz Centra za stratešku analizu, da je na delu aktivno sprovođenje operacije uticaja, s ciljem da se obori predsednik Vučić lovom na njegove saradnike, koji su temelji državne politike. Mogu se očekivati, kako navodi za Republiku, najpodliji napadi na ministre za koje se smatra da uživaju najveće poverenje predsednika.

- Takve aktivnosti se uvek preduzimaju iz potaje i obuhvataju aktivnosti širenja defetizma, glasina, ali i direktne pretnje kompromitovanjem, dok se drugi deo aktivnosti oslanja na ego potencijalnih izdajnika, za koje se procenjuje da mogu naneti štetu predsednikovom ugledu. Naročito bi trebalo biti oprezan po pitanju onih kolebljivaca koji su zbog obećanja spremni da kleveću i lažu - upozorava Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (14)

Loading
Anja

03.12.2023 20:52

Ništa čudno. Opozicija lovi isključivo u mutnim vodama.

Мiraš

03.12.2023 20:52

Опозиција никако да схвати ,да нису битни издајници СНС-а и да преко њих не могу доћи на власт,јер народ је тај којег опозиција не може да купи ,а који ће Вучића и СНС задржати на власти.

Binče

03.12.2023 20:53

Prodane duše.

Marija

03.12.2023 20:55

Kako god, opozicija je dno dna a ništa nisu bolji ni ovi iz SPS-a, prodali bi se za koferče.