NOVICA SA DVA LICA: Tončev opet zaigrao duplu igru

Autor: Ljiljana Lukić

Vesti

30.11.2023

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar napao SNS, odnosno Vučića i Vučevića, iako je njegova stranka deo vladajuće koalicije.

NOVICA SA DVA LICA: Tončev opet zaigrao duplu igru

Foto: ST/Nemanja Pančić

Novica Tončev

Novica Tončev, ministar bez portfelja i funkcioner SPS, po ko zna koji put, zaigrao je duplu igru i pokazao pravo lice. Iako je njegova stranka deo vladajuće koalicije, a njeni čelnici se kunu da će tako biti i posle izbora 17. oktobra, moćnik iz Surdulice, po običaju, gleda samo sebe.

Tako je Tončev optužio Aleksandra Vučića, nosioca liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", i Miloša Vučevića, lidera SNS, da netačnim izjavama pokušavaju da uzmu deo birača SPS, te da je njihov cilj da na taj način smanje pregovarački kapacitet SPS za formiranje vlade. Sve to, da stvar bude gora, izdeklemovao je za medije u vlasništvu Dragana Šolaka, koji neskriveno i direktno podržavaju Dragana Đilasa i njegovu listu.

VUČIĆEVE REČI

- Cilj SNS je da nam uzme deo glasača i smanje pregovarački kapacitet za formiranje vlade. To je nekorektno ponašanje, ali izbori su utakmica, pa šta da radimo - kazao je Tončev, kojem ovo ni izdaleka nije prvi put da se ovako ponaša.

Na to se, govoreći u Užicu, osvrnuo i Vučić:

- Kaže Tončev, stručnjak, mi to kad kažemo da će da se ujedine, to je težak napad na njih, na one koji su uvek bili prvi u redu da brane Srbiju. Od njihovog ćutanja ništa glasnije niste mogli da čujete kad god bi Srbija bila ugrožena, ne računajući pojedince tamo koje izuzetno poštujem.

Ukazao je da je Tončev napad na koaliciju "Srbija ne sme da stane" sproveo na "Đilasovim i Šolakovim" medijima i zbog toga su, kako je ocenio, sami pokazali gde pripadaju:

- Sve najlepše im želim, sve najbolje im želim, hvala im na korektnoj saradnji od nas. Težu reč neće čuti, ali ono što nama ostaje jeste da se borimo za Srbiju i borićemo se bez pardona, straha, ne za vlast, već za svoju zemlju, za našu decu, za našu budućnost i pobedićemo.

NIJE ODGOVORIO

Miloš Vučević u izjavi za Republiku kaže da je Vučić rekao sve što je trebalo:

- Da smo bili u pravu, najbolje potvrđuje činjenica u kom mediju je Novica Tončev napao predsednika države i mene. Sve je jasno.

Marko Matić iz Centra za odgovorne medije kaže za naš list da je navodno samostalni nastup visokog funkcionera SPS, od kog se ta stranka nije ogradila, jasan znak da je u Srbiji, nakon izbora, moguća koalicija svih protiv SNS.

Tončev do objavljivanja teksta nije odgovorio na pitanja Republike.

Ovo je ranije radio Tončev...

- pretio blokadom auto-puta Beograd-Skoplje ako još neko od direktora iz SPS u Surdulici bude smenjen
- lomljenjem kanalizacionih šahtova i nasiljem svetio se meštanima koji nisu glasali za njega
- četiri saradnice Novice Tončeva uhapšene zbog malverzacija u javnim nabavkama
- kad mu je iz gepeka audija ukraden kofer sa 5.000 evra, rekao je da te pare uvek nosi sa sobom i da to i nije neka suma
- oko 170 miliona dinara iz kase opštine Surdulica završilo na računu lokalnog fudbalskog kluba koji vodi sin Novice Tončeva
- sa fudbalerima srpske reprezentacije otputovao u Azerbejdžan da gleda utakmicu u Bakuu krajem marta 2020, u jeku borbe protiv virusa korona 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (23)

Loading
Maka

30.11.2023 19:08

Šta je njemu na pameti samo on zna, mnogo se klacka i igra duple igrice. Pokazao je pravo lice.

Jelena

30.11.2023 19:09

Tončev je oduvek bio ljiga,ljiga je i ostao.

Jelena

30.11.2023 19:12

Tončev je ovom izjavom zapečatio i sebi sudbinu i sudbinu SPS-a na izborima.

Borivoje

30.11.2023 19:14

Dali je taj iz Surdulice obavesten da je i on i ceo SPS na vlasti samo zahvaljujuci Vucicu a ne kako on kaze nekim SPS biracima?