"SRBIJA OSTAJE PRIVRŽENA POLITICI ZELENE AGENDE"! Oglasio se predsednik iz Dubaija: Hvala prijatelju šeiku bin Zajedu na pozivu! (VIDEO)

Autor:

Vesti

01.12.2023

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić na Samitu lidera o klimatskim promenama COP28 u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"SRBIJA OSTAJE PRIVRŽENA POLITICI ZELENE AGENDE"! Oglasio se predsednik iz Dubaija: Hvala prijatelju šeiku bin Zajedu na pozivu! (VIDEO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Hvala dragom prijatelju šeiku Muhamedu bin Zajedu i uvaženom generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu na pozivu da učestvujem na najznačajnijem i do sada najvećem skupu svetskih lidera o klimatskim promenama COP28.

Ovaj Samit održava se u senci velikih globalnih sukoba i previranja, dok izazovi u očuvanju planete, kao jedinog doma za sve nas, postaju sve veći.

Srbija ozbiljno pristupa ovim pitanjima i spremna je da doprinese svim inicijativama koje za cilj imaju efikasnu energetsku tranziciju, veću i ravnomerniju inkluzivnost u upravljanju klimatskim promenama, kao i odgovorno postupanje u upotrebi fosilnih goriva i emisiji ugljenika. Naša zemlja ostaje privržena politici zelene agende u koju će dodatno ulagati, svesna da sve ono što radimo danas, ostaje kao zalog generacijama koje dolaze
- napisao je predsednik.

 

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Novica

01.12.2023 10:11

Imamo jasan stav za sva pitanja i sprmene odgovore

NATAŠA

01.12.2023 10:12

UVEK SMO BILI ZA BOLJI ŽIVOT NA ZDRAVIJOJ PLANETI

Bogdan

01.12.2023 10:14

Srbija je stajala u ozbiljnu državu koju svi u svetu uvažavaju!

Maja

01.12.2023 10:15

Vucic je neko ko je postovan, ko je cenjen u svetu a pogotovo od Seika bin Zajeda.