"IZUZETNO VAŽAN I DOBAR RAZGOVOR"! Predsednik u Dubaiju sa Šarlom Mišelom: "Uveren sam da će Srbija u godinama pred nama otvoriti vrata punopravnog članstva u EU"! (FOTO)

Autor:

Vesti

01.12.2023

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom na otvaranju Samita lidera o klimatskim promenama COP 28 u UAE.

"IZUZETNO VAŽAN I DOBAR RAZGOVOR"! Predsednik u Dubaiju sa Šarlom Mišelom: "Uveren sam da će Srbija u godinama pred nama otvoriti vrata punopravnog članstva u EU"! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Vučić sa Šarlom Mišelom

- Izuzetno važan i dobar razgovor sa Šarlom Mišelom. Razgovarali smo o svim strateškim pitanjima od značaja za Srbiju i Evropu. Uveren sam da će Srbija u godinama koje su pred nama otvoriti vrata punopravnog članstva u EU - napisao je predsednik na Instagramu.

 

 

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je Dubai ekspo siti, gde se danas počinje godišnji samit Ujedinjenih nacija o klimatskim promenama, poznatiji kao COP28.

Domaćini skupa su šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan, predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš.

Ceremonija otvaranja Samita počinje u 12 sati po lokalnom, odnosno 9 po srednjeevropskom vremenu, a izlaganje predsednika Vučića očekuje se oko 12.30 po srednjeevropskom vremenu. 

Vučić će na marginama ovog skupa imati i niz bilateralnih susreta sa zvaničnicima nekoliko zemalja.

Očekuje se da će obuzdavanje fosilnih goriva i emisija ugljenika biti na vrhu dnevnog reda samita, a razgovaraće se i o ubrzanoj energetskoj tranziciji, popravljanju klimatskih finansijskih sredstava, o tome kako zaštititi prirodu i kako se zaštititi od ekstremnih vremenskih pojava, ali i kako pospešiti inkluzivnost u upravljanju klimom. 
 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (54)

Loading
Nikola

01.12.2023 08:16

Važni sastanak se danas održava u Dubai

Ranko

01.12.2023 08:24

Vučić je kao i uvek iskoristio priliku za konstruktivan razgovor koji je u interesu Srbije.

Leka

01.12.2023 08:26

EU bez sumnje ostaje jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije.

petra

01.12.2023 08:26

Verujemo da je ovaj znacajan susret protekao onako kako je to i pozeljno obzirom na trud Srbije da uspesno koraca putem EU!