"OVO JE KAMEN TEMELJAC NAŠEG SRPSKOG IDENTITETA!" Predsednik Vučić u srcu manastira Poganovo: Zajedno možemo uvek da pronađemo snagu za teška vremena! (VIDEO)

Autor:

Vesti

17.11.2023

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svoju posetu manastiru Poganovo, Vučić je opisao kao iskustvo koje mu je omogućilo da oseti puls tradicije, vere i kulture srpskog naroda.

"OVO JE KAMEN TEMELJAC NAŠEG SRPSKOG IDENTITETA!" Predsednik Vučić u srcu manastira Poganovo: Zajedno možemo uvek da pronađemo snagu za teška vremena! (VIDEO)

Foto: tiktok/printscreen/jasamaleksandar

Naša Srpska pravoslavna crkva je jedan od najvažnijih stubova naše zemlje, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić ističe da će uvek čuvati njene i vrednosti svih ostalih tradicionalnih religija. U skladu sa tim, predsednik je nedavno posetio manastir Poganovo, koji je predstavljao posebnu čast za njega.

Manastir Poganovo je jedno od najznačajnijih istorijskih zdanja srpske crkve, ali je istovremeno i kamen temeljac našeg srpskog identiteta. Ovo je predsednik Vučić istakao na svom "Tik-tok" nalogu pod korisničkim imenom "jasamaleksandar". On je sa svojim pratiocima podelio svoje utiske sa posete ovom značajnom mestu.

U svom obraćanju, predsednik je naglasio da zajedno sa narodom uvek možemo pronaći snagu za prevazilaženje teških vremena. Svoju posetu manastiru Poganovo, Vučić je opisao kao iskustvo koje mu je omogućilo da oseti puls tradicije, vere i kulture srpskog naroda.

 

@jasamaleksandar Naša Srpska pravoslavna crkva predstavlja jedan od stubova naše zemlje i zato ćemo uvek čuvati njene, kao i vrednosti svi ostalih tradicionalnih religija. #manastirpoganovo #jasamaleksandar #srbija🇷🇸 #srbijanesmedastane ♬ original sound - Ja sam Aleksandar

 


Manastir Poganovo, smešten u ataru sela Poganovo na obroncima Suve planine, predstavlja jednu od najvećih duhovnih i kulturnih vrednosti srpskog naroda. Osvećen je 1395. godine kao zadužbina despota Stefana Lazarevića, a kroz vekove je bio učilište za mnoge monahe i veliko stecište vernika.

Pored toga što je predsednik Srbije posetio manastir Poganovo, on je i prisustvovao liturgiji u crkvi Svetog Tihona Zadonskog u Nišu, gde je prisustvovao i opelo za sve žrtve Drugog svetskog rata. Ovo je još jedna potvrda koliko je srpska crkva i vera važna za naš narod, a predsednik Vučić je još jednom pokazao svoju posvećenost i poštovanje prema tradiciji i kulturi srpskog naroda.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (36)

Loading
Mitarpavlovic

17.11.2023 17:52

Manastir Poganovo smešten je na obali reke Jerme i pripada Eparhiji niškoj.

Nevena

17.11.2023 17:55

Vucic je pronasao mir i blagostanje u manastiru Poganovo. Osetio je kulturu, duh tradicije i smirenje. Obilazak svetih mesta i svetinja stvarno u coveku budi osecaj smirenosti i spokoja

Uroš

17.11.2023 17:59

Predsednik Aleksandar Vučić je uvek bio i ostao veliki vernik i pravi Srbin.

Danko

17.11.2023 18:23

Vučićeva vizija da bude bolje u Srbiji proizilazi i iz vere, bez vere nema ničega.