NA ČELU ŽENA! RIK proglasio izbornu listu "SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin"

Autor:

Vesti

15.11.2023

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz izbornu listu "SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin", na kojoj se nalazi i 5 žena, građani Sandžaka će imati priliku da izaberu svoje predstavnike u parlamentu.

NA ČELU ŽENA! RIK proglasio izbornu listu "SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin"

Foto: Printscreen

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je večeras izbornu listu Stranke demokratske akcije Sandžaka "SDA Sandžaka Dr. Sulejman Ugljanin" za parlamentarne izbore 17. decembra.

Na 20. sednici RIK-a konstatovano je da je ta lista prikupila 5.369 pravno valjanih potpisa građana. Odlukom RIK-a, ta lista imaće položaj izborne liste nacionalne manjine za izbore za narodne poslanike.

Na listi se nalaze 22 kandidata, a prva na listi je Selma Kučević.

To je deveta izborna lista koju je RIK proglasio od 1. novembra, kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao parlamentarne izbore za 17. decembar.

Republička izborna komisija (RIK) do sada je proglasila dve izborne liste nacionalnih manjina - "Usame Zukorlić-Ujedinjeni za pravdu-SPP-DSHV", kao i izbornu listu "Savez vojvođanskih Mađara - Za našeg Predsednika, za našu zajednicu, za budućnost".


Uz izbornu listu "SDA Sandžaka - dr Sulejman Ugljanin", na kojoj se nalazi i 5 žena, građani Sandžaka će imati priliku da izaberu svoje predstavnike u parlamentu. Ova lista predstavlja multietničku i multikulturalnu zajednicu koja se zalaže za mir i toleranciju među različitim narodima i kulturama.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading