MINISTARSTVO OSUDILO TEKST PORTALA DANAS: Urednici svesni da krše Kodeks i svesno obmanjuju javnost!

Autor:

Vesti

03.11.2023

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dana 2.11.2023. godine na portalu danas.rs objavljen je tekst pod naslovom: „ALBANAC U BEOGRADU“: KO JE FAHRI MUSLIU, ZA KOGA VUČIĆ GOVORI DA MU NIJE OTAC?, kojim je na najgrublji način povređeno pravilo novinarske struke da naslov bude povezan sa suštinom teksta, a u kojem se dalje u nastavku govori o torturi koju godinama trpi albanski novinar Fahri Musliu, zbog klevete da je otac predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

MINISTARSTVO OSUDILO TEKST PORTALA DANAS: Urednici svesni da krše Kodeks i svesno obmanjuju javnost!

Foto: ATAImages, Printscreen

- Ovakvim izveštavanjem izdavač dnevnog lista i portala Danas svesno obmanjuje javnost, ali i dovodi u pitanje kredibilitet predsednika Republike Srbije i njegove porodice.

Da su urednici svesni činjenice da su prekršili Kodeks novinara Srbije ovim senzacionalističkim naslovom najbolje govori činjenica da je u izdanju dnevnih novina Danas od 3. 11. 2023. godine, objavljen isti tekst pod naslovom „ŽRTVA TABLOIDINIH GLASINA“, koji upućuje na sadržinu teksta, a koji se odnosi na torturu koju trpi alabanski novinar zbog lažnih vesti - navodi se u saopštenju Ministarstva informisanja i dodaje: 

- Baš kao što glasi naslov u dnevnom izdanju novina Danas ovakvim izveštavanjem  i Fahri Musliu je postao još jednom žrtva tabloidnog izveštavanja medija koji se samoproklamuje  za nezavisnog i objektivnog na medijskoj sceni.

Posebno ističemo da se ovim tekstom direktno vređa ličnost i kredibilitet predsednika Republike Srbije, čija uloga po zakonu izražava jedinstvo Republike Srbije, kao i da se vređaju članovi njegove porodice.-

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Tina

03.11.2023 14:51

Od opozicionih medija ne moze se ocekivati nista sem neistina i obmana.

Rajka

03.11.2023 14:52

Sta god pokusavali opozicioni mediji ne mogu obmanuti narod.

Joka

03.11.2023 14:53

Opozicija i opozicioni mediji ne mogu povratiti poverenje naroda ma sta god radili .

Petkoni983

03.11.2023 15:02

Treba da se zapitaju je li to novinarstvo,sram ih bilo!!!