MIROLJUB PETROVIĆ IDE ZA IZRAEL! Odlukom predsednika Vučića postaje ambasador - evo gde je poslat Vladimir Jovičić! (FOTO)

Autor:

Vesti

26.10.2023

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dačić je naveo da je Petrović dobijanjem agremana vlade Države Izrael i Ukazom predsednika Aleksandra Vučića postavljen za ambasadora u Izraelu.

MIROLJUB PETROVIĆ IDE ZA IZRAEL! Odlukom predsednika Vučića postaje ambasador - evo gde je poslat Vladimir Jovičić! (FOTO)

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Miroljub Petrović novi je ambasador Srbije u Izraelu, a Vladimir Jovičić u Kazahstanu, saopštio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić navodeći da je diplomatsko-konzularna mreža Srbije ojačana dvojicom izuzetno kvalitetnih ambasadora, iskusnih diplomata koji duže od dve decenije obavljaju odgovorne poslove u ministarstvu i našim predstavništvima u inostranstvu.

Petrović je dobijanjem agremana vlade Države Izrael i Ukazom predsednika Aleksandra Vučića postavljen za ambasadora u Izraelu, a da u Ministarstvu spoljnih poslova radi od 1999. godine po okončanju Mornaričke vojne akademije i angažmana u vojsci.

- Tokom 24 godine, radio je, između ostalog, u odeljenjima za susedne zemlje, za Afriku i Bliski istok, kao i u Odeljenju za Severnu i Južnu Ameriku - naveo je Dačić.

 

 

Petrović je službovao u ambasadama Srbije u Budimpešti, Varšavi i Adis Abebi, a od 2014. do 2020. godine bio je ambasador Republike Srbije u Australiji. Govori engleski i ruski jezik.

Petrović je danas u predsedničkoj palati u Jerusalimu uručio akreditivna pisma predsednika Srbije Aleksandra Vučića predsedniku Izraela i time zvanično stupio na dužnost ambasadora.

Nakon dobijanja agremana, koji je dao predsednik Kazahstana Kasim Žomart Tokajev, i Ukazom predsednika Aleksandara Vučića, ambasador Srbije u Kazahstanu biće Vladimir Jovičić.

Radi u Ministarstvu spoljnih poslova od 2001. godine, a tokom tog perioda bio je angažovan u Međunarodno-pravnom odeljenju, Odeljenju za Severnu i Južnu Ameriku, pri čemu u Astanu odlazi sa mesta načelnika Odeljenja za Rusiju i Evroaziju.

On je rekao i da se Jovičić duži niz godina bavio pitanjem Kosova i Metohije, kroz angažman u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju i Timu za tehničke razgovore sa Prištinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Sveta Bg

27.10.2023 09:05

Jel to onaj 'pod mač bato'?