"SITUACIJA NA KOSOVU VRLO NAPETA, TRAŽIĆEMO DODATNE NAPORE" Oglasio se Hil nakon sastanka Kvinte sa Vučićem: Ovo je tragičan događaj, moramo osuditi ubistvo

Autor: Tanjug

Vesti

26.09.2023

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador je naglasio da se odvijaju brojne diskusije i razgovori koje naredne korake treba preduzeti.

"SITUACIJA NA KOSOVU VRLO NAPETA, TRAŽIĆEMO DODATNE NAPORE" Oglasio se Hil nakon sastanka Kvinte sa Vučićem: Ovo je tragičan događaj, moramo osuditi ubistvo

Foto: ST/Nemanja Pančić

Ambasador SAD Kristofer Hil izjavio je danas da ambasadori Kvinte smatraju da je situacija na severu Kosova i Metohije veoma opasna, i da će zahtevati dodatne napore da se dođe do uzroka cele situacije.

- To je jedan tragičan događaj i svi moramo da osudimo ubistvo člana kosovske policije. Naravno uvek žalimo za gubitkom života, ali je važno da imamo na umu da moramo da nastavimo sa političkim procesom. Mislim da se odvijaju procesi kako da se dalje podstakne dijalog - rekao je Hil na javnoj debati "Promenjeno geopolitičko okruženje i izazovi međunarodnom pravnom poretku", koji je organizovao Savet za strateške politike u saraadnji sa ambasadom Bugarske.

Hil je to rekao na pitanje novinara da prokomentariše sastanak ambasadora Kvinte i kako vidi situaciju na KiM.

Ambasador je naglasio da može da kaže da je situacija tretirana veoma ozbiljno i da se odvijaju brojne diskusije i razgovori koje naredne korake treba preduzeti.

- Diplomatski proces mora biti ojačan u narednim danima i nedeljama - rekao je Hil.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (11)

Loading
Srđa

26.09.2023 13:38

Situacija može biti još teža ako Kurti nastavi sa nasiljem.

Istina

26.09.2023 13:39

Osudimo ubistvo člana KP a ubistva Srba niko ne spominje. Koji ste vi licemer.

Nedica

26.09.2023 13:41

Sve sto Kurti radi na KIM je za svaku osudu. Podrska srpskom narodu.

Lenka

26.09.2023 13:44

Situaciji koja je jako ozbiljna se mora posvetiti mnogo paznje,i kroz dijaloge i razgovor pronaci resenje za postizanje mira i smirivanja tenzija,za normalan zivot svih na KiM!